Šašlik z krůty marinovaný v kefíru, fazolové lusky se slaninou, koktejlová rajčata a artyčoky
Rozložte plátky slaniny jeden vedle druhého na pečicí papír, přikryjte druhým, položte na mělký GN plech, přitiskněte druhým, hlubokým GN plechem a vložte do předehřáté trouby o teplotě 130 °C na 20 minut. Rozlože pláky na papíové utěky, aby se zbavily tuku. Po vystydnutí budou křpuavé.

Suroviny
Šašlik z krůty marinovaný v kefíru, fazolové lusky se slaninou, koktejlová rajčata a artyčoky
−
+
€50.45
Slaný nálev na krůtu
Krůtí stehno bez kosti
/g
4000.0 g
0%
Kefír
/l
1.5 l
0%
Sůl
/g
40.0 g
0%
Knorr Pang Gang - Omáčka chilli a rajčata 1 l
/g
300.0 g
0%

Grilované doplňky
Slanina, na plátky
/g
100.0 g
0%
Koktejlová rajčata se stopkou
/g
600.0 g
0%
Sterilované artyčoky
/g
350.0 g
0%
Zelené fazolové lusky, celé (blanšírované)
/g
500.0 g
0%
Emulze z koriandru
Šťáva z citrónu ( kus 110 g)
/ml
20.0 ml
0%
Čerstvě nasekaný koriandr
/g
10.0 g
0%
Olej
/ml
300.0 ml
0%
/
Slaný nálev na krůtu
-
Krůtí stehno bez kosti 4000.0 g
-
Kefír 1.5 l
-
Sůl 40.0 g
Grilované doplňky
-
Slanina, na plátky 100.0 g
-
Koktejlová rajčata se stopkou 600.0 g
-
Sterilované artyčoky 350.0 g
-
Zelené fazolové lusky, celé (blanšírované) 500.0 g
Emulze z koriandru
-
Šťáva z citrónu ( kus 110 g) 20.0 ml
-
Čerstvě nasekaný koriandr 10.0 g
-
Olej 300.0 ml
Příprava
-
Slaný nálev na krůtu
- Krůtí stehno nakrájejte na 50 kousků, kefír rozmíchejte se solí, přidejte nakrájené maso a promíchejte, odstavte na 24 hodin.
- Potom vyjměte maso z nálevu, hodně odceďte a promíchejte s polovinou omáčky Pang Gang.
- Napichujte na šašlikové jehly a grilujte.
- V průběhu grilování potírejte zbytkem omáčky.
-
Grilované doplňky
- Plátky slaniny ogrilujte a nalámejte na kousky.
- Fazole, rajčata a artyčoky (rozkrojené na polovinu)také ogrilujte.
-
Emulze z koriandru
- Suroviny na emulzi dobře promíchejte.
-
Servírování
- Šašlik položte na talíř, vedle poklaďte grilovanou zeleninu a pokropte ji emulzí z koriandru.