Menu

Suroviny

+

Semolina krém :

  • Máslo - změklé 250.0 g
  • Cukr krupice 250.0 g
  • Hrubá mouka 230.0 g
  • Prášek kakaový 40.0 g
  • Sůl - maldon 5.0 g
  • Mléko - 3,5% 850.0 ml
  • Krupice - detská 100.0 g
  • Cukr krupice 90.0 g
  • Tvaroh měkký, plnotučný 500.0 g
  • Vanilkový lusk - pasta
  • Černé pivo 500.0 ml
  • Ocet, Balsamico - granátové glazé 60.0 ml
  • Cukr 400.0 g
  • Skořice mletá
  • Kardamon
  • Badyán ( 1g hvězdička )
  • Černý pepř
  • Fenykl mletý
  • Jahody 750.0 g
  • Máta 60.0 g
  • Cukr krupice 75.0 g

...

Příprava

  1. Semolina krém :

    • V kastrolu svaříme pivo s cukrem a kořením na sirup, necháme zchladnou.
    • V hrnci ohříváme mléko s cukrem a krupicí na konzistenci husté kaše, necháme zchladnout, poté vyšleháme s tvarohem a vanilkou, přendáme do cukrářského sáčku, vychladíme.
    • V míse smísíme suroviny na krokant, necháme zchladnout a poté vyválíme mezi dvěma archy pečícího papíru válečkem a pečeme na 180 °C/ 8-12 minut / necháme zchladnout.
    • Ovoce omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kousky.
    • Mátu vymixujeme s cukrem.
    • Na talíř naaranžujeme krém, ovoce ochucené pivním sirupem, lámaný krokant, mátový cukr.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu