Silný masový čaj s křupavou vaflí

Suroviny
Silný masový čaj s křupavou vaflí
−
+
€115.67
P ř í p r ava:
Hovězí přední maso, mleté nahrubo
/g
700.0 g
0%
Vaječné bílky
/kus
2.0 kus
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
60.0 g
0%
.png)
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Tyrolská šunka, plátky
/g
350.0 g
0%
Listy libečku
/g
125.0 g
0%
Olivový olej
/ml
2.0 ml
0%
Prach z hovězího loje
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Mikrobylinky a citronová kůra na ozdobu
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Brčko
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Jedlé květy
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Hovězí přední maso, mleté nahrubo 700.0 g
-
Vaječné bílky 2.0 kus
-
Voda 2000.0 ml
-
Tyrolská šunka, plátky 350.0 g
-
Listy libečku 125.0 g
-
Olivový olej 2.0 ml
-
Prach z hovězího loje
-
Mikrobylinky a citronová kůra na ozdobu
-
Brčko
-
Jedlé květy
Příprava
-
P ř í p r ava:
Mleté maso promícháme s bílky, zalijeme studenou vodou a pomalu bez promíchávání přivedeme k varu. Pak stáhneme teplotu a necháme táhnou vývar pod teplotou varu ještě 30 minut. Ochutíme směsí na hovězí bujón a přes plátno masový čaj scedíme.Plátky sušené šunky vložíme přes sebe do vaflovače a upečeme do křupava.Pro libečkové pyré spaříme lístky libečku ve vařící vodě a okamžitě zchladíme v ledové vodě. Necháme okapat a osušené vložíme do mixéru spolu s olivovým olejem. Rozmixujeme do hladkého pyré. Můžeme případně jemně zahustit střídkou z bílého chleba.Masový čaj servírujeme vlažný v malé karafě, navrch položíme upečenou křupavou vafli, doplníme o drobné kapky pyré a kousky natrhaných libečkových listů. Můžeme dekorovat i prachem z hovězího loje a mikrobylinkami nebo květy. Doplníme o brčko na pití.