Menu

Suroviny

+

Na fond:

Na líčka:

  • Vepřová líčka 2.0 kg

Na placky:

  • Brambory 1.0 kg
  • Cibule 0.2 kg
  • Máslo 20.0 g
  • Pšeničná mouka 10.0 g
  • Vejce 1.0 kus
  • Sůl 2.0 g
  • Pepř mletý černý 1.0 g

Na okurkový salát:

  • Okurky 2.0 kg
  • Jogurt bílý 0.6 kg
  • Křen, čerstvý 50.0 g
  • Citrónová šťáva 0.1 l
  • Lněný olej 20.0 ml
  • Vločková sůl, podle chuti 30.0 g
  • Černý pepř, čerstvý drcený 10.0 g

Na těstíčko:

  • Vejce 3.0 kus
  • Hladká mouka 0.1 kg
  • Panko strouhanka 0.5 kg

Na „černou omáčku“:

Servírování:

  • Oregáno , čerstvé

Máme pro vás specialitu! Zkuste smažená vepřová líčka v panko strouhance, s okurkovým salátem ochuceným křenem a citronem, s plackami a „černou omáčkou“.

...

Příprava

  1. Na fond:

    • Připravte si fond a vařte v něm očištěná nakrájená vepřová líčka do měkka. Poté maso nechte vychladnout ve vývaru.
  2. Na líčka:

    • Vychladlá líčka obalte v mouce, vejci a panko strouhance a osmažte dozlatova.
  3. Na placky:

    • Brambory uvaříme se slupkou, necháme vychladnout, poté oloupeme a propasírujeme.
    • Cibuli nakrájejte na kostičky, osmahněte na másle a přidejte k bramborám spolu s ostatními ingrediencemi.
    • Vypracujte hladké těsto, vytvarujte placičky a poté opečte na suché pánvi.
  4. Na okurkový salát:

    • Pomocí kráječe nakrájejte okurky na dlouhé proužky.
    • Jogurt smíchejte se strouhaným křenem a citronovou šťávou.
    • Na talíř navrstvěte proužky okurky a jogurt, pokapejte lněným olejem a dochuťte vločkami solí a pepřem.
  5. Na těstíčko:

  6. Na „černou omáčku“:

    • Všechny ingredience přidejte do vývaru od líček a poté vařte, aby se zredukovaly cca na 40 %. 
  7. Servírování:

    • Vepřová líčka podávejte s nastrouhaným křenem, bramboráky, omáčkou a s okurkovým salátem. 
    • Líčka ozdobte oreganem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu