Smažená vepřová líčka v panko strouhance
Máme pro vás specialitu! Zkuste smažená vepřová líčka v panko strouhance, s okurkovým salátem ochuceným křenem a citronem, s plackami a „černou omáčkou“.

Suroviny
Smažená vepřová líčka v panko strouhance
−
+
€2830.74
Na fond:
Voda
/l
2.0 l
0%
Cibule
/kg
0.2 kg
0%
Celerový kořen
/kg
0.3 kg
0%
Mrkev
/kg
0.2 kg
0%
Bobkový list
/g
2.0 g
0%
Nové koření
/g
2.0 g
0%
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
20.0 g
0%
.png)
Na líčka:
Vepřová líčka
/kg
2.0 kg
0%
Na placky:
Brambory
/kg
1.0 kg
0%
Cibule
/kg
0.2 kg
0%
Máslo
/g
20.0 g
0%
Pšeničná mouka
/g
10.0 g
0%
Vejce
/kus
1.0 kus
0%
Sůl
/g
2.0 g
0%
Pepř mletý černý
/g
1.0 g
0%
Na okurkový salát:
Okurky
/kg
2.0 kg
0%
Jogurt bílý
/kg
0.6 kg
0%
Křen, čerstvý
/g
50.0 g
0%
Citrónová šťáva
/l
0.1 l
0%
Lněný olej
/ml
20.0 ml
0%
Vločková sůl, podle chuti
/g
30.0 g
0%
Černý pepř, čerstvý drcený
/g
10.0 g
0%
Na těstíčko:
Vejce
/kus
3.0 kus
0%
Hladká mouka
/kg
0.1 kg
0%
Panko strouhanka
/kg
0.5 kg
0%
Na „černou omáčku“:
Vývar od vaření masa - líček
/l
1.0 l
0%
Směs sušeného ovoce
/kg
0.3 kg
0%
Med
/g
50.0 g
0%
Zázvor, čerstvý, nakrájený na plátky
/g
20.0 g
0%
Cereální instantní káva
/g
10.0 g
0%
Černý pepř, čerstvý drcený
/g
5.0 g
0%
Servírování:
Oregáno , čerstvé
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
Na fond:
-
Voda 2.0 l
-
Cibule 0.2 kg
-
Celerový kořen 0.3 kg
-
Mrkev 0.2 kg
-
Bobkový list 2.0 g
-
Nové koření 2.0 g
Na líčka:
-
Vepřová líčka 2.0 kg
Na placky:
-
Brambory 1.0 kg
-
Cibule 0.2 kg
-
Máslo 20.0 g
-
Pšeničná mouka 10.0 g
-
Vejce 1.0 kus
-
Sůl 2.0 g
-
Pepř mletý černý 1.0 g
Na okurkový salát:
-
Okurky 2.0 kg
-
Jogurt bílý 0.6 kg
-
Křen, čerstvý 50.0 g
-
Citrónová šťáva 0.1 l
-
Lněný olej 20.0 ml
-
Vločková sůl, podle chuti 30.0 g
-
Černý pepř, čerstvý drcený 10.0 g
Na těstíčko:
-
Vejce 3.0 kus
-
Hladká mouka 0.1 kg
-
Panko strouhanka 0.5 kg
Na „černou omáčku“:
-
Vývar od vaření masa - líček 1.0 l
-
Směs sušeného ovoce 0.3 kg
-
Med 50.0 g
-
Zázvor, čerstvý, nakrájený na plátky 20.0 g
-
Cereální instantní káva 10.0 g
-
Černý pepř, čerstvý drcený 5.0 g
Servírování:
-
Oregáno , čerstvé
Příprava
-
Na fond:
- Připravte si fond a vařte v něm očištěná nakrájená vepřová líčka do měkka. Poté maso nechte vychladnout ve vývaru.
- Připravte si fond a vařte v něm očištěná nakrájená vepřová líčka do měkka. Poté maso nechte vychladnout ve vývaru.
-
Na líčka:
- Vychladlá líčka obalte v mouce, vejci a panko strouhance a osmažte dozlatova.
-
Na placky:
- Brambory uvaříme se slupkou, necháme vychladnout, poté oloupeme a propasírujeme.
- Cibuli nakrájejte na kostičky, osmahněte na másle a přidejte k bramborám spolu s ostatními ingrediencemi.
- Vypracujte hladké těsto, vytvarujte placičky a poté opečte na suché pánvi.
- Brambory uvaříme se slupkou, necháme vychladnout, poté oloupeme a propasírujeme.
-
Na okurkový salát:
- Pomocí kráječe nakrájejte okurky na dlouhé proužky.
- Jogurt smíchejte se strouhaným křenem a citronovou šťávou.
- Na talíř navrstvěte proužky okurky a jogurt, pokapejte lněným olejem a dochuťte vločkami solí a pepřem.
- Pomocí kráječe nakrájejte okurky na dlouhé proužky.
-
Na těstíčko:
-
Na „černou omáčku“:
- Všechny ingredience přidejte do vývaru od líček a poté vařte, aby se zredukovaly cca na 40 %.
- Všechny ingredience přidejte do vývaru od líček a poté vařte, aby se zredukovaly cca na 40 %.
-
Servírování:
- Vepřová líčka podávejte s nastrouhaným křenem, bramboráky, omáčkou a s okurkovým salátem.
- Líčka ozdobte oreganem.
- Vepřová líčka podávejte s nastrouhaným křenem, bramboráky, omáčkou a s okurkovým salátem.