Špagety s vepřovým masem a rajčaty
Orientační výrobní cena 1 porce je 36,30 Kč.

Suroviny
Špagety s vepřovým masem a rajčaty
−
+
€5682.6
Příprava
Voda Na Přípravu Špaget Dle Potřeby
/
0.0
0%
Sůl
/g
60.0 g
0%
Tuk
/ml
250.0 ml
0%
Cibule
/g
170.0 g
0%
Vepřová plec b. k.
/g
1000.0 g
0%
Rajčata
/g
900.0 g
0%
Knorr Cerný Pepř Mletý Z Vietnamu
/
0.0
0%
Bazalka čerstvá
/g
15.0 g
0%
Strouhaný sýr (Eidam)
/g
190.0 g
0%
/
Příprava
-
Voda Na Přípravu Špaget Dle Potřeby
-
Sůl 60.0 g
-
Tuk 250.0 ml
-
Cibule 170.0 g
-
Vepřová plec b. k. 1000.0 g
-
Rajčata 900.0 g
-
Knorr Cerný Pepř Mletý Z Vietnamu
-
Bazalka čerstvá 15.0 g
-
Strouhaný sýr (Eidam) 190.0 g
Příprava
-
Příprava
- Špagety uvaříme téměř doměkka al dente. V dostatečném množství mírně osolené vody, pečlivě propláchneme, necháme řádně okapat a promastíme 1/5 dávky tuku. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé části tuku, přidáme na drobnější kostičky nakrájené vepřové maso, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme a dusíme 20 až 30 minut do měkka.
- K produšenému masu přidáme opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a společně krátce podusíme. Nakonec přidáme rajčatový protlak, směs znovu krátce podusíme a podle potřeby dosolíme. Na talíř dáme dávku horkých špaget a do jejich středu vložíme dušené maso s rajčaty.
- Jednotlivé porce posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a natrhanou bazalkou.