Straciatella - Polévka s vaječnou zavářkou
Do polévky můžete přidat oblíbené bylinky a parmazán.

Suroviny
Straciatella - Polévka s vaječnou zavářkou
−
+
€756.0
Příprava polévky
Voda
/l
2.5 l
0%
Vejce
/kus
10.0 kus
0%
Parmezán
/g
100.0 g
0%
Muškátový Oříšek
/
0.0
0%
Sůl, Pepř Cerný
/
0.0
0%
Podávání
Pečivo
/
0.0
0%
Petrželová nať
/g
40.0 g
0%
/
Příprava polévky
-
Voda 2.5 l
-
Vejce 10.0 kus
-
Parmezán 100.0 g
-
Muškátový Oříšek
-
Sůl, Pepř Cerný
Podávání
-
Pečivo
-
Petrželová nať 40.0 g
Příprava
-
Příprava polévky
- Vejce rozklepněte do misky, přidejte trochu muškátového oříšku a soli dle chuti, důkladně promíchejte.
- Do horké vody přidejte kuřecí bujón a uveďte do varu.
- Do mírně vařícího vývaru nalévejte vaječnou hmotu a pomalu míchejte lopatkou, odstavte z ohně.
-
Podávání
- Polévku případně ještě dochuťte solí a pepřem a nahrubo nasekanou petrželovou natí.
- Podávejte posypanou nastrouhaným parmezánem.
- Možno podávat s pečivem.
- V některých regionech přidávají do polévky i špenátové listy.