Menu

Suroviny

+

Postup

Podávání

  • Křupavá tyčinka 20.0 kus
  • Jedlé květy
  • Zelený hrášek

Polévka se podává vychlazená a tak je ideální volbou polévky v horkých letních dnech.

...

Příprava

  1. Postup

    • Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme pouze zelené části z jarní cibulky a vaříme 30 sekund, poté vyjmeme do studené vody s ledem. Do stejné vody přidáme hrášek a vaříme 3–4 minuty. Poté přendáme do studené vody s ledem, vyjmeme a osušíme.
    • Přendáme do blendru nebo mixéru a mixujeme zelenou část z jarní cibulky spolu s hráškem, olivovým olejem, mátovými lístky, podmáslím, krémem na šlehání a se 6ti šálky vody do hladka. Případně propasírujeme nebo přecedíme.
    • Dochutíme zeleninovým bujónem a osolíme. Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
  2. Podávání

    • Polévku podáváme vychlazenou společně s křupavými tyčinkami, hráškem a jedlými květy.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu