Studená polévka ze zeleného hrášku
Polévka se podává vychlazená a tak je ideální volbou polévky v horkých letních dnech.

Suroviny
Studená polévka ze zeleného hrášku
−
+
€0.0
Postup
Jarní cibule, svazek
/kus
1.0 kus
0%
Zelený hrášek
/g
1200.0 g
0%
Podmáslí
/ml
300.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Olej, olivový
/ml
60.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
10.0 g
0%

Lístky máty
/kus
15.0 kus
0%
Podávání
Křupavá tyčinka
/kus
20.0 kus
0%
Jedlé květy
/kus
0.0 kus
0%
Zelený hrášek
/g
0.0 g
0%
/
Postup
-
Jarní cibule, svazek 1.0 kus
-
Zelený hrášek 1200.0 g
-
Podmáslí 300.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150.0 ml
-
Olej, olivový 60.0 ml
-
Lístky máty 15.0 kus
Podávání
-
Křupavá tyčinka 20.0 kus
-
Jedlé květy
-
Zelený hrášek
Příprava
-
Postup
- Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme pouze zelené části z jarní cibulky a vaříme 30 sekund, poté vyjmeme do studené vody s ledem. Do stejné vody přidáme hrášek a vaříme 3–4 minuty. Poté přendáme do studené vody s ledem, vyjmeme a osušíme.
- Přendáme do blendru nebo mixéru a mixujeme zelenou část z jarní cibulky spolu s hráškem, olivovým olejem, mátovými lístky, podmáslím, krémem na šlehání a se 6ti šálky vody do hladka. Případně propasírujeme nebo přecedíme.
- Dochutíme zeleninovým bujónem a osolíme. Necháme vychladnout a vložíme do lednice.
-
Podávání
- Polévku podáváme vychlazenou společně s křupavými tyčinkami, hráškem a jedlými květy.