Studená polévka ze zeleného hrášku v party stylu

Suroviny
Studená polévka ze zeleného hrášku v party stylu
−
+
€0.0
P ř í p r ava:
Jarní cibulka, svazek (pouze zelená část)
/ks
1.0 ks
0%
Zelený hrášek
/g
1200.0 g
0%
Podmáslí
/ml
300.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Olivový olej
/ml
60.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
10.0 g
0%

Lístky máty
/ks
15.0 ks
0%
Voda
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Výhonky zeleného hrášku
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Sekaný vaječný bílek
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Jarní cibulka, svazek (pouze zelená část) 1.0 ks
-
Zelený hrášek 1200.0 g
-
Podmáslí 300.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150.0 ml
-
Olivový olej 60.0 ml
-
Lístky máty 15.0 ks
-
Voda
-
Výhonky zeleného hrášku
-
Sekaný vaječný bílek
Příprava
-
P ř í p r ava:
Osolenou vodu přivedeme k varu, přidáme zelené části z jarní cibulky a vaříme 30 sekund, poté vyjmeme a vložíme do studené vody s ledem. Do vařící vody přidáme hrášek a vaříme 3–4 minuty. Poté stejně přendáme do studené vody s ledem.Zeleninu vyjmeme a osušíme. Přendáme do thermomixu a mixujeme zelenou část z jarní cibulky spolu s hráškem, olivovým olejem, mátovými lístky, podmáslím, rostlinným krémem na šlehání a s trochou vody do hladka. Případně propasírujeme, nebo přecedíme.Dochutíme zeleninovým bujónem a osolíme. Vložíme do lednice a necháme vychladnout.Polévku podáváme v malých porcích vychlazenou a nazdobenou například nasekaným vaječným bílkem, výhonky hrášku a modrým jedlým květem.