Thajská kokosová polévka s krevetami, galangou, citrónovou trávou a koriandrem

Suroviny
Thajská kokosová polévka s krevetami, galangou, citrónovou trávou a koriandrem
−
+
€6250.1
P ř í p r ava:
Krevety
/ks
50.0 ks
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Voda
/ml
1000.0 ml
0%
Galangal (siamský zázvor)
/ks
1.0 ks
0%
Limetový list
/ks
20.0 ks
0%
Citrónová tráva
/ks
10.0 ks
0%
Rybí omáčka
/PL
10.0 PL
0%
Limetová šťáva
/PL
10.0 PL
0%
Cherry rajčata, krájená
/ks
30.0 ks
0%
Žampiony
/ks
10.0 ks
0%
Asijská šalotka svazek (á 120g)
/ks
10.0 ks
0%
Chilli olej
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Koriandr
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Chilli papričky
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Krevety 50.0 ks
-
Voda 1000.0 ml
-
Galangal (siamský zázvor) 1.0 ks
-
Limetový list 20.0 ks
-
Citrónová tráva 10.0 ks
-
Rybí omáčka 10.0 PL
-
Limetová šťáva 10.0 PL
-
Cherry rajčata, krájená 30.0 ks
-
Žampiony 10.0 ks
-
Asijská šalotka svazek (á 120g) 10.0 ks
-
Chilli olej
-
Koriandr
-
Chilli papričky
Příprava
-
P ř í p r ava:
Kokosove mléko a kuřecí vývar přivedeme k varu.
Nakrájíme citrónovu trávu a galangal.
Chilli papričky krájíme buď se semínky (větší pálivost) nebo bez pro mírnější ostrost.
Do Kokosového mléka s kuřecím vývarem přidáme nakrájený galangal, citrónovou trávu, limetové listy a chilli papričky. Poté zavaříme do polévky očištěné syrové krevety s ocásky a asijskou šalotku.
Těsně před koncem zavaříme přepůlené cherry raj-čata a nakrájené houby. Dochutíme rybí omáčkou a limetovou šťávou.
Zdobíme sekaným koriandrem, chilli papričkami a chilli olejem.