Thajská krevetová polévka s bramborovými knedlíčky

Suroviny
Thajská krevetová polévka s bramborovými knedlíčky
−
+
€4010.0
Polévka:
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Česnek
/g
10.0 g
0%
Cibule
/g
50.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
500.0 g
0%
Brambory
/g
70.0 g
0%
Voda
/ml
500.0 ml
0%
Knorr Professional Essence Rybí bujón 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Rajčata
/g
100.0 g
0%
Čerstvý koriandr
/g
70.0 g
0%
Knedlíčky:
Červené brambory
/g
500.0 g
0%
Pšeničná mouka hladká
/g
250.0 g
0%
Bramborový škrob
/g
50.0 g
0%
Vejce
/kus
1.0 kus
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Ozdoba:
Krevety tygří
/kus
30.0 kus
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
30.0 ml
0%
Šalotka
/g
50.0 g
0%
Baby mrkev
/g
100.0 g
0%
Baby kukuřice
/g
100.0 g
0%
Sůl, Pepř Na Ochucení
/
0.0
0%
Čerstvý koriandr
/g
30.0 g
0%
/
Polévka:
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
-
Česnek 10.0 g
-
Cibule 50.0 g
-
Mrkev, čerstvá 500.0 g
-
Brambory 70.0 g
-
Voda 500.0 ml
-
Rajčata 100.0 g
-
Čerstvý koriandr 70.0 g
Knedlíčky:
-
Červené brambory 500.0 g
-
Pšeničná mouka hladká 250.0 g
-
Bramborový škrob 50.0 g
-
Vejce 1.0 kus
-
Sůl 5.0 g
Ozdoba:
-
Krevety tygří 30.0 kus
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
-
Šalotka 50.0 g
-
Baby mrkev 100.0 g
-
Baby kukuřice 100.0 g
-
Sůl, Pepř Na Ochucení
-
Čerstvý koriandr 30.0 g
Příprava
-
Polévka:
- Rozdrťte česnek.
- Nakrájejte nadrobno cibuli, mrkev a brambory a krátce opečte v hlubokém kastrolu na tuku.
- Zalijte vodou a vařte do měkka.
- Přidejte pokrájená rajčata, posekaný zázvor a koncentrovaný rybí fond. Vařte asi 15 minut, pak přidejte polovinu koriandru a polévku rozmixujte, aby byla hladká.
- V posledním kroku přilijte kokosový krém, zahřejte, přidejte čerstvý koriandr a dochuťte.
-
Knedlíčky:
- Oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě do měkka.
- Poté je protlačte přes lis na brambory a nechejte vychladnout.
- Přidejte pšeničnou mouku, škrob a vejce, vše prohněťte, dokud nevytvoříte hladké těsto.
- Vytvarujte tenké válečky, nakrájejte na stejnoměrné kousky a vytvarujte knedlíčky.
- Povařte je v osolené vodě dvě minuty od okamžiku, kdy vyplavou nahoru.
-
Ozdoba:
- Opečte oloupané a očištěné krevety a okořeňte je.
- Zceďte baby kukuřici, podélně ji rozkrojte na půlky a opečte na pánvi do zlatova.
- Podélně nakrájejte i mrkev a krátce ji opečte na tuku, měla by zůstat křupavá.
- Oddělte od sebe jednotlivé vrstvy šalotky a opečte je do hněda na rozehřáté pánvi.
- Všechnu zeleninu okořeňte.
-
Podávání:
- Knedlíčky opečte dozlatova. Horkou polévku nalijte do misky a naaranžujte na ni 3–4 knedlíčky, krevety a zeleninu. Ozdobte čerstvým koriandrem.