Suroviny

+

Polévka:

Knedlíčky:

  • Červené brambory 500.0 g
  • Pšeničná mouka hladká 250.0 g
  • Bramborový škrob 50.0 g
  • Vejce 1.0 kus
  • Sůl 5.0 g

Ozdoba:

  • Krevety tygří 30.0 kus
  • Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 ml
  • Šalotka 50.0 g
  • Baby mrkev 100.0 g
  • Baby kukuřice 100.0 g
  • Sůl, pepř na ochucení
  • Čerstvý koriandr 30.0 g

Příprava

  1. Polévka:

    • Rozdrťte česnek.
    • Nakrájejte nadrobno cibuli, mrkev a brambory a krátce opečte v hlubokém kastrolu na tuku.
    • Zalijte vodou a vařte do měkka.
    • Přidejte pokrájená rajčata, posekaný zázvor a koncentrovaný rybí fond. Vařte asi 15 minut, pak přidejte polovinu koriandru a polévku rozmixujte, aby byla hladká.
    • V posledním kroku přilijte kokosový krém, zahřejte, přidejte čerstvý koriandr a dochuťte.
  2. Knedlíčky:

    • Oloupejte brambory a uvařte je v osolené vodě do měkka.
    • Poté je protlačte přes lis na brambory a nechejte vychladnout.
    • Přidejte pšeničnou mouku, škrob a vejce, vše prohněťte, dokud nevytvoříte hladké těsto.
    • Vytvarujte tenké válečky, nakrájejte na stejnoměrné kousky a vytvarujte knedlíčky.
    • Povařte je v osolené vodě dvě minuty od okamžiku, kdy vyplavou nahoru.
  3. Ozdoba:

    • Opečte oloupané a očištěné krevety a okořeňte je.
    • Zceďte baby kukuřici, podélně ji rozkrojte na půlky a opečte na pánvi do zlatova.
    • Podélně nakrájejte i mrkev a krátce ji opečte na tuku, měla by zůstat křupavá.
    • Oddělte od sebe jednotlivé vrstvy šalotky a opečte je do hněda na rozehřáté pánvi.
    • Všechnu zeleninu okořeňte.
  4. Podávání:

    • Knedlíčky opečte dozlatova. Horkou polévku nalijte do misky a naaranžujte na ni 3–4 knedlíčky, krevety a zeleninu. Ozdobte čerstvým koriandrem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu