Menu

Suroviny

+

P ř í p r ava:


...

Příprava

  1. P ř í p r ava:

    Očištěný topinambur pokrájíme na menší kousky a na másle společně se šalotkou a čerstvým tymiánem zpěníme na másle. Zalijeme vývarem připraveným ze zeleninového fondu a přivedeme k varu. Potom přidáme brambory a společně vaříme do měkka.
    Přidáme rostlinný krém 15%. Podle chuti dosolíme a opepříme. Vše s čerstvým máslem rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník.
    Vejce vaříme 1 hodinu ve vodní lázni na 62,5 °C. Poté vyklepneme ze skořápky.
    Polévku podáváme s pošírovaným vejcem. Doplníme o nudličky jablka, křenu, hořčici a plátek chleba. Zakápneme olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu