Topinamburový krem

Suroviny
Topinamburový krem
−
+
€285.0
P ř í p r ava:
Topinambur
/g
1200.0 g
0%
Tymián
/snítky
3.0 snítky
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
30.0 g
0%

Máslo
/g
100.0 g
0%
Brambory
/g
200.0 g
0%
Šalotka
/g
200.0 g
0%
Voda
/ml
2000.0 ml
0%
Vejce
/ks
10.0 ks
0%
Sůl
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Pepř
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l
/ml
500.0 ml
0%
Julienne ze zeleného jablka
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Křen strouhaný
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Hrubozrnná hořčice
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Kerblík
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Křehký chléb se semínky / 1kg /
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
P ř í p r ava:
-
Topinambur 1200.0 g
-
Tymián 3.0 snítky
-
Máslo 100.0 g
-
Brambory 200.0 g
-
Šalotka 200.0 g
-
Voda 2000.0 ml
-
Vejce 10.0 ks
-
Sůl
-
Pepř
-
Rama Cremefine Profi Na vaření 1 l 500.0 ml
-
Julienne ze zeleného jablka
-
Křen strouhaný
-
Hrubozrnná hořčice
-
Kerblík
-
Křehký chléb se semínky / 1kg /
Příprava
-
P ř í p r ava:
Očištěný topinambur pokrájíme na menší kousky a na másle společně se šalotkou a čerstvým tymiánem zpěníme na másle. Zalijeme vývarem připraveným ze zeleninového fondu a přivedeme k varu. Potom přidáme brambory a společně vaříme do měkka.
Přidáme rostlinný krém 15%. Podle chuti dosolíme a opepříme. Vše s čerstvým máslem rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník.
Vejce vaříme 1 hodinu ve vodní lázni na 62,5 °C. Poté vyklepneme ze skořápky.
Polévku podáváme s pošírovaným vejcem. Doplníme o nudličky jablka, křenu, hořčici a plátek chleba. Zakápneme olejem.