Tradiční guláš

Suroviny
Tradiční guláš
−
+
€5135.81
Guláš
Cibule
/g
500.0 g
0%
Olej
/ml
120.0 ml
0%
Česnek
/g
10.0 g
0%
Hovězí kližka
/g
1000.0 g
0%
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg
/g
30.0 g
0%
Kmín
/g
3.0 g
0%
Hovězí fond (vývar)
/ml
1000.0 ml
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
2.0 g
0%
Sůl
/g
20.0 g
0%
/
Guláš
-
Cibule 500.0 g
-
Olej 120.0 ml
-
Česnek 10.0 g
-
Hovězí kližka 1000.0 g
-
Knorr Paprika sladká mletá 0,5 kg 30.0 g
-
Kmín 3.0 g
-
Hovězí fond (vývar) 1000.0 ml
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 2.0 g
-
Sůl 20.0 g
Příprava
-
Guláš
- Nakrájenou cibuli vhoďte na rozpálený olej. Restujte do tmavě hnědé barvy, případně odvařujte s trochou vody, aby došlo k rovnoměrnému zabarvení cibule. Ke konci orestujte společně s česnekem.
- Na tomto tmavém cibulovém základu opečte osolené a opepřené hovězí maso. Opečte do hněda, posypte mletou paprikou, přidejte rajský protlak a kmín. Promíchejte.
- Zalijte hovězím fondem nebo vývarem a duste do měkka.
- Ke konci dušení a dle potřeby přidejte vodu a nechte bublat. Poté přidejte tmavou jíšku a promíchejte.
- Ke konci zahuštěný guláš dochuťte majoránkou solí a pepřem.
-
Servírování
- Servírujte s karlovarskými knedlíky, navrch můžete položit kroužky cibule.