Treska s bazalkovo-petrželovou krustou na rajčatové omáčce

Suroviny
Treska
-
Studená voda 3000 ml
-
Sůl 300 g
-
Filet z tresky 1500 g
Bazalkovo-petrželová krusta
-
Panko strouhanka 60 g
-
Petrželka, nasekaná 20 g
Rajčatová omáčka
-
Cibule, na kostičky 100 g
-
Olej 20 ml
-
Sůl, černý pepř na ochucení
Servírování
-
Čerstvé bylinky k dekoraci
Příprava
-
Treska
- Připravíme si slaný nálev, ponoříme do ní porce tresky a odstavíme na 30 minut.
- Rybu vybereme z nálevu, přeložíme na GN plech a potřeme majonézou.
-
Bazalkovo-petrželová krusta
- Panko rozmixujeme s petrželkou, přidáme Primerbu a znovu promícháme.
- Tak připravenou posypkou pokryjeme tresku.
-
Rajčatová omáčka
- Osmahneme cibuli a podusíme doměkka, přidáme Tomato Pronto, přivedeme k varu a dochutíme.
-
Servírování
- Zapečenou tresku podáváme s rajčatovou omáčkou a ozdobíme bylinkami.