Veganský krém z bílé zeleniny s petrželovým olejem
Vyzkoušejte náš recept na veganský krém z bílé zeleniny, skvělou velikonoční polévku.
/main-header.jpg)
Suroviny
Veganský krém z bílé zeleniny s petrželovým olejem
−
+
€106.5
Ingredience na přípravu polévky
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Voda
/l
1.6 l
0%
Celer kořen
/g
250.0 g
0%
Květák
/g
500.0 g
0%
Brambory
/g
400.0 g
0%
cibule
/g
100.0 g
0%
sůl
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Petržel kořenová
/g
250.0 g
0%
Řepkový olej na pečení
/
0.0
0%
Ingredience na petrželový olej
Listy petržele
/svazek
1.0 svazek
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
/
Ingredience na přípravu polévky
-
Voda 1.6 l
-
Celer kořen 250.0 g
-
Květák 500.0 g
-
Brambory 400.0 g
-
cibule 100.0 g
-
sůl
-
Petržel kořenová 250.0 g
-
Řepkový olej na pečení
Ingredience na petrželový olej
-
Listy petržele 1.0 svazek
-
Olivový olej 100.0 ml
Příprava
-
Ingredience na přípravu polévky
- Na oleji krátce orestujte cibuli, poté přidejte celer a petržel nakrájenou dle vašich preferencí.
- Pokračujte v pečení několik minut na mírném ohni.
- Zalijte vodou, přidejte brambory, květák a koncentrovaný vývar. Vařte, dokud veškerá zelenina nezměkne.
- Rozmixujte a dochuťte podle chuti.
- Na oleji krátce orestujte cibuli, poté přidejte celer a petržel nakrájenou dle vašich preferencí.
-
Ingredience na petrželový olej
- Listy petržele nechte spařit, ponořte do ledové vody a osušte. Zalijte olejem, zahřejte na 60 °C a udržujte danou teplotu 5 minut.
- Ochucený olej rozmixujte nebo rozdrťte v hmoždíři a poté sceďte přes jemné sítko nebo plátýnko.
- Listy petržele nechte spařit, ponořte do ledové vody a osušte. Zalijte olejem, zahřejte na 60 °C a udržujte danou teplotu 5 minut.