Veganský salát se zeleným pesto-vinaigrette dresinkem
Máme pro vás exkluzivní recept na vyladěný veganský salát s pravou francouzskou oplatkou! Tuhle pochoutku si vaši hosté zamilují!

Suroviny
Veganský salát se zeleným pesto-vinaigrette dresinkem
−
+
€2080.02
Na zálivku:
Voda
/ml
170.0 ml
0%
Citrónová šťáva
/ml
20.0 ml
0%
Bílý vinný ocet
/ml
20.0 ml
0%
Med
/g
40.0 g
0%
Pažitka, čerstvá, nasekaná
/g
15.0 g
0%
Česnek
/g
3.0 g
0%
Sůl a černý pepř podle chuti
/
0.0
0%
Knorr Professional Primerba Zelené pesto 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Olivový olej
/ml
60.0 ml
0%
Olej
/ml
200.0 ml
0%
Dijonská hořčice
/g
30.0 g
0%
Francouzská hrubozrnná hořčice
/g
30.0 g
0%
Na salát:
Hruška, očištěná, nakrájená na plátky
/g
400.0 g
0%
Mrkev, oloupaná, nakrájená na plátky
/g
200.0 g
0%
Mix listových salátů
/g
500.0 g
0%
Salátová okurka, nakrájená podélně na plátky
/g
400.0 g
0%
Červená cibule, nakládaná, rozkrojená na čtvrtky
/g
100.0 g
0%
Knorr Sušená rajčata v oleji 0,75 kg
/g
250.0 g
0%

Granátové jablko
/g
100.0 g
0%
Kapusta, fritovaná v tuku na smažení
/g
50.0 g
0%
Oplatka:
Voda
/ml
140.0 ml
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Mouka
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Červené Pesto 0,34 kg
/g
5.0 g
0%

/
Na zálivku:
-
Voda 170.0 ml
-
Citrónová šťáva 20.0 ml
-
Bílý vinný ocet 20.0 ml
-
Med 40.0 g
-
Pažitka, čerstvá, nasekaná 15.0 g
-
Česnek 3.0 g
-
Sůl a černý pepř podle chuti
-
Olivový olej 60.0 ml
-
Olej 200.0 ml
-
Dijonská hořčice 30.0 g
-
Francouzská hrubozrnná hořčice 30.0 g
Na salát:
-
Hruška, očištěná, nakrájená na plátky 400.0 g
-
Mrkev, oloupaná, nakrájená na plátky 200.0 g
-
Mix listových salátů 500.0 g
-
Salátová okurka, nakrájená podélně na plátky 400.0 g
-
Červená cibule, nakládaná, rozkrojená na čtvrtky 100.0 g
-
Granátové jablko 100.0 g
-
Kapusta, fritovaná v tuku na smažení 50.0 g
Oplatka:
-
Voda 140.0 ml
-
Olej 50.0 ml
-
Mouka 20.0 g
Příprava
-
Na zálivku:
- Důkladně promíchejte vodu, citronovou šťávu, ocet, med, pažitku, česnek, sůl a pepř.
- Celou směs nalijte do mísy, přidejte Primerbu a za stálého šlehání přidejte oba oleje.
- Nakonec přidejte hořčici a důkladně promíchejte.
- Důkladně promíchejte vodu, citronovou šťávu, ocet, med, pažitku, česnek, sůl a pepř.
-
Na salát:
- Hrušky a mrkev lehce ogrilujte.
- Hrušky a mrkev lehce ogrilujte.
-
Oplatka:
- Smíchejte vodu, olej, mouku a Primerbu. Malé množství připravené směsi nalijte na rozehřátou suchou teflonovou pánev a pečte, dokud se olej nerozpustí.
- Jemně vyjměte z pánve tenkou špachtlí.
-
Servírování:
- Všechny ingredience naaranžujte na talíř.
- Na závěr posypejte granátovým jablkem, přelijte zálivkou a ozdobte oplatkou.
- Případně podávejte s krutony opečenými s veganskou mozzarellou smíchanou se zeleným pestem Primerba.
- Všechny ingredience naaranžujte na talíř.