Veganský tatarák z rajčat a bazalky
Vyzkoušejte recept na originální veganský tatarák z rajčat s bazalkovými lupínky.

Suroviny
Veganský tatarák z rajčat a bazalky
−
+
€1154.65
Na rajčatový tatarák:
Knorr Pomodori Pelati - celá loupaná rajčata 2,5 kg
/g
1500.0 g
0%

Červená cibule, nakrájená nadrobno
/g
200.0 g
0%
Nakládané okurky, nakrájené nadrobno
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
40.0 g
0%

Knorr Professional Umami esence 0,4 l
/g
40.0 g
0%
Dijonská hořčice
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Čerstvě pomletý černý pepř
/na dochucení
0.0 na dochucení
0%
Mořská sůl
/k ochucení
0.0 k ochucení
0%
Na majonézu s bazalkou a petrželkou:
Hellmann's Vegan 2,5 kg
/g
200.0 g
0%

Petrželová nať, nasekaná nadrobno
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Primerba Bazalka 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Citrón
/k ochucení
0.0 k ochucení
0%
Na bazalkové lupínky:
Bazalka čerstvá, listy
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Rostlinný olej, na smažení
/podle potřeby
0.0 podle potřeby
0%
Servírování pokrmu:
Cherry rajčátka
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Ředkvičky
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
Bylinky, drobné
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
Na rajčatový tatarák:
-
Červená cibule, nakrájená nadrobno 200.0 g
-
Nakládané okurky, nakrájené nadrobno 200.0 g
-
Knorr Professional Umami esence 0,4 l 40.0 g
-
Dijonská hořčice
-
Čerstvě pomletý černý pepř
-
Mořská sůl
Na majonézu s bazalkou a petrželkou:
-
Petrželová nať, nasekaná nadrobno 20.0 g
-
Citrón
Na bazalkové lupínky:
-
Bazalka čerstvá, listy
-
Rostlinný olej, na smažení
Servírování pokrmu:
-
Cherry rajčátka
-
Ředkvičky
-
Bylinky, drobné
Příprava
-
Na rajčatový tatarák:
- Rajčata rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte najemno.
- Cibuli a kyselé okurky nakrájejte najemno jako u klasického hovězího tataráku.
- Rajčata smíchejte s cibulí, okurkou, Primerbou, chuťovou esencí, hořčicí, solí a pepřem. Dejte do lednice na cca 2 hodiny.
- Po vychladnutí dejte směs do jemného cedníku a slijte všechnu přebytečnou tekutinu, kterou uchovejte na podávání.
- Rajčata rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte najemno.
-
Na majonézu s bazalkou a petrželkou:
- Smíchejte majonézu s petrželovou natí a Primerbou, případně přidejte pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy.
- Smíchejte majonézu s petrželovou natí a Primerbou, případně přidejte pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy.
-
Na bazalkové lupínky:
- Listy ponořte na několik sekund do horkého oleje a poté položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.
- Listy ponořte na několik sekund do horkého oleje a poté položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný tuk.
-
Servírování pokrmu:
- Ze scezeného rajčatového tataráku vytvarujte lžící noky a dejte na talíř.
- Přidejte majonézu a bazalkové lupínky a ozdobte cherry rajčátky, ředkvičkami a bylinkami.
- Tip: Tatarák můžete podávat i pomocí tvarovacího kroužku.