Vegetariánská krémová polévka ze sladkých brambor a rajčat
Vyzkoušejte recept na přípravu vynikající vegetariánské krémové polévky připravené ze skládkých brambor a rajčat.

Suroviny
Vegetariánská krémová polévka ze sladkých brambor a rajčat
−
+
€432.0
Krém z brambor a rajčat
sladkých brambor
/kg
11.0 kg
0%
cibule
/g
120.0 g
0%
mrkve
/dg
180.0 dg
0%
Knorr Žlutá kari pasta 850 g
/g
20.0 g
0%

vody
/l
2.0 l
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Knorr Polparicca di Pomodoro - krájená rajčata 2,55 kg
/g
200.0 g
0%

Knorr Professional Umami esence 0,4 l
/g
20.0 g
0%

řeckého olivového oleje
/ml
50.0 ml
0%
/
Krém z brambor a rajčat
-
sladkých brambor 11.0 kg
-
cibule 120.0 g
-
mrkve 180.0 dg
-
vody 2.0 l
-
řeckého olivového oleje 50.0 ml
Příprava
-
Krém z brambor a rajčat
- Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na velké kousky, smícháme s trochou olivového oleje. Uložíme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme asi 25 minut na 170°C do světlohněda. Pokud suroviny příliš rychle sčervenají, snížíme teplotu.
- Na zbytku oleje spěníme nakrájenou mrkev a pokrájenou cibuli. V poslední fáze přidáme kari pastu a osmažíme do měkka. Celé to zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon a chvíli podusíme.
- Vývar obohatíme rajčaty Polparicca Knorr a pečenými brambory. Dusíme asi 10 minut.
- Polévku rozmixujeme na krém, dochutíme podle chuti s Umami Knorr Professional Essence a špetkou soli.
- Jestli se během vaření vypaří příliš mnoho vývaru, přidáme vodu, abychom získali konzistenci krému.
-
Na ozdobení
- Dýňová semínka ohřejte na suché pánvi
- Ciabattu nakrájejte na tenké plátky a jednu stranu potřete červeným pestem. Vložte na chvíli do trouby předehřáté na 200 °C, abyste získali křupavé, hnědé krutony
-
Podávávní polévky
- Sladký brambor a rajčatový krém vložte do hluboké pánve
- Posypte osmaženými dýňovými semínky, přidejte bylinkové krutony a petrželovou nať. Případně můžete pokapat dýňovým olejem.