Menu

Suroviny

+

Krém z brambor a rajčat

Příprava

  1. Krém z brambor a rajčat

    • Sladké brambory oloupeme, nakrájíme na velké kousky, smícháme s trochou olivového oleje. Uložíme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme asi 25 minut na 170°C do světlohněda. Pokud suroviny příliš rychle sčervenají, snížíme teplotu.
    • Na zbytku oleje spěníme nakrájenou mrkev a pokrájenou cibuli. V poslední fáze přidáme kari pastu a osmažíme do měkka. Celé to zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon a chvíli podusíme.
    • Vývar obohatíme rajčaty Polparicca Knorr a pečenými brambory. Dusíme asi 10 minut.
    •  Polévku rozmixujeme na krém, dochutíme podle chuti s Umami Knorr Professional Essence a špetkou soli.
    • Jestli se během vaření vypaří příliš mnoho vývaru, přidáme vodu, abychom získali konzistenci krému.
  2. Na ozdobení

    • Dýňová semínka ohřejte na suché pánvi
    • Ciabattu nakrájejte na tenké plátky a jednu stranu potřete červeným pestem. Vložte na chvíli do trouby předehřáté na 200 °C, abyste získali křupavé, hnědé krutony
  3. Podávávní polévky

    • Sladký brambor a rajčatový krém vložte do hluboké pánve
    • Posypte osmaženými dýňovými semínky, přidejte bylinkové krutony a petrželovou nať. Případně můžete pokapat dýňovým olejem.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu