Menu

Suroviny

+

Maso:

  • Vepřová pečeně, b.k 1000.0 g
  • Mléko Polotučné 1000.0 ml
  • Řepkový olej 100.0 g
  • Sůl 10.0 g
  • Muškátový květ, mletý 500.0 mg

Mrkev a cizrna:


...

Příprava

  1. Maso:

    • Maso osolíme, okořeníme muškátovým květem, zprudka opečeme a přidáme k němu trochu mléka. 
    • Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C. 
    • Až se mléko vypeče, přilijeme další, přípečky promícháváme s vypečenou šťávou a přelévame přes maso do jeho změknutí.
  2. Mrkev a cizrna:

    •  Ze zelí odstraníme svrchní list a ostatní pokrájíme na čtverce, které spaříme, případně krátce povaříme v horké vodě a poté odcedíme. 
    • Očištěnou a podélně nakrájenou mrkev rozložíme GN plech, mírně osolíme, pokapeme olejem, promícháme, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme při 200 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti karotky. 
    • GN plech poté vyndáme z trouby, přisypeme propláchnutou a okapanou cizrnu, kousky zelí, otrhaný tymián, zeleninový fond, med, promícháme a vložíme ještě na 5 - 10 minut zpět do trouby. 
    • Podáváme s tenkými plátky pečeného masa.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu