VEPŘOVÁ PEČENĚ V MLÉCE S PEČENOU KAROTKOU A CIZRNOU

Suroviny
VEPŘOVÁ PEČENĚ V MLÉCE S PEČENOU KAROTKOU A CIZRNOU
−
+
€926.37
Maso:
Vepřová pečeně, b.k
/g
1000.0 g
0%
Mléko Polotučné
/ml
1000.0 ml
0%
Řepkový olej
/g
100.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Muškátový květ, mletý
/mg
500.0 mg
0%
Mrkev a cizrna:
Mrkev
/g
1000.0 g
0%
Olivový olej
/g
80.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Zelí Hlávkové Bílé
/g
1000.0 g
0%
Konzervovaná cizrna
/g
500.0 g
0%
Tymián, čerstvý
/g
5.0 g
0%
Med, květový
/g
40.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

/
Maso:
-
Vepřová pečeně, b.k 1000.0 g
-
Mléko Polotučné 1000.0 ml
-
Řepkový olej 100.0 g
-
Sůl 10.0 g
-
Muškátový květ, mletý 500.0 mg
Mrkev a cizrna:
-
Mrkev 1000.0 g
-
Olivový olej 80.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Zelí Hlávkové Bílé 1000.0 g
-
Konzervovaná cizrna 500.0 g
-
Tymián, čerstvý 5.0 g
-
Med, květový 40.0 g
Příprava
-
Maso:
- Maso osolíme, okořeníme muškátovým květem, zprudka opečeme a přidáme k němu trochu mléka.
- Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C.
- Až se mléko vypeče, přilijeme další, přípečky promícháváme s vypečenou šťávou a přelévame přes maso do jeho změknutí.
-
Mrkev a cizrna:
- Ze zelí odstraníme svrchní list a ostatní pokrájíme na čtverce, které spaříme, případně krátce povaříme v horké vodě a poté odcedíme.
- Očištěnou a podélně nakrájenou mrkev rozložíme GN plech, mírně osolíme, pokapeme olejem, promícháme, vložíme do předehřátého konvektomatu a pečeme při 200 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti karotky.
- GN plech poté vyndáme z trouby, přisypeme propláchnutou a okapanou cizrnu, kousky zelí, otrhaný tymián, zeleninový fond, med, promícháme a vložíme ještě na 5 - 10 minut zpět do trouby.
- Podáváme s tenkými plátky pečeného masa.