Vepřové plátky s arašídy ve žlutém kari
K tomuto receptu se báječně hodí různé druhy mas, záleží na vaší fantazii a dostupnosti surovin.

Suroviny
Vepřové plátky s arašídy ve žlutém kari
−
+
€35.14
Maso
Vepřová panenka, plátky
/kg
1.4 kg
0%
Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Olej, rostlinný
/ml
60.0 ml
0%
Omáčka
Olej, rostlinný
/ml
60.0 ml
0%
Voda, vlažná
/ml
850.0 ml
0%
Knorr Žlutá kari pasta 850 g
/g
200.0 g
0%

Brambory, kostky
/g
800.0 g
0%
Badyán ( 1g hvězdička )
/kus
3.0 kus
0%
Kafírové listy
/kus
3.0 kus
0%
Rybí omáčka
/ml
30.0 ml
0%
Cukr, hnědý
/g
35.0 g
0%
Šalotka
/g
50.0 g
0%
Zelené fazolky
/g
400.0 g
0%
Arašídy
/g
200.0 g
0%
/
Maso
-
Vepřová panenka, plátky 1.4 kg
-
Olej, rostlinný 60.0 ml
Omáčka
-
Olej, rostlinný 60.0 ml
-
Voda, vlažná 850.0 ml
-
Brambory, kostky 800.0 g
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 3.0 kus
-
Kafírové listy 3.0 kus
-
Rybí omáčka 30.0 ml
-
Cukr, hnědý 35.0 g
-
Šalotka 50.0 g
-
Zelené fazolky 400.0 g
-
Arašídy 200.0 g
Příprava
-
Maso
- Nakrájené vepřové maso ochuťte masovým fondem a prudce opečte na oleji nebo osmažte ve fritéze.
-
Omáčka
- Orestujte kari pastu na rozehřátém oleji, zalijte vodou, přidejte kokosový krém, brambory, pokrájené zelené fazolky, šalotku, kafírové listy, nasucho orestované arašídy, badyán a povařte.
- Jakmile brambory změknou, přidejte opečené maso, ochuťte rybí omáčkou a cukrem.
-
Servírování
- Můžete podávat s rýžovými nudlemi, rýží nebo osmaženou cibulí.