Žebírka BBQ s medovo-pivní glazurou, pyré ze sladkých brambor, zelený hrášek
Z části předvařeného hrášku připravte jemné pyré a rozetřete je na talíři. Na pyré dejte připravený glazovaný hrášek a vedle můžete přidat koktejlová rajčátka.

Suroviny
Žebírka BBQ s medovo-pivní glazurou, pyré ze sladkých brambor, zelený hrášek
−
+
€2046.7
Žebírka
Vepřová žebírka
/g
5000.0 g
0%
Peklovací sůl
/g
25.0 g
0%
Knorr Professional Marináda na vepřové 0,75 kg
/g
40.0 g
0%

web - bez masové složky
web - bez přidaného glutamanu
Glazura
Pivo Birell (bez alkoholu)
/ml
200.0 ml
0%
Med
/g
100.0 g
0%
Pyré
Brambory, sladké, batáty
/g
3000.0 g
0%
Mořská sůl
/g
30.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Pečený česnek
/kus
1.0 kus
0%
Římský kmín
/g
0.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Zelený hrášek
Zelený hrášek
/g
1300.0 g
0%
Šalotka
/g
100.0 g
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Med
/g
30.0 g
0%
Červená chilli paprika, nasekaná
/kus
1.0 kus
0%
Máta
/g
20.0 g
0%
Sůl
/g
0.0 g
0%
Servírování
Šalotka
/g
100.0 g
0%
/
Žebírka
-
Vepřová žebírka 5000.0 g
-
Peklovací sůl 25.0 g
Glazura
-
Pivo Birell (bez alkoholu) 200.0 ml
-
Med 100.0 g
Pyré
-
Brambory, sladké, batáty 3000.0 g
-
Mořská sůl 30.0 g
-
Olej 50.0 ml
-
Pečený česnek 1.0 kus
-
Římský kmín
-
Sůl
Zelený hrášek
-
Zelený hrášek 1300.0 g
-
Šalotka 100.0 g
-
Máslo 50.0 g
-
Med 30.0 g
-
Červená chilli paprika, nasekaná 1.0 kus
-
Máta 20.0 g
-
Sůl
Servírování
-
Šalotka 100.0 g
Příprava
-
Žebírka
- Žebírka posypte ze dvou stran peklovací solí a na 2 hodiny odstavte.
- Potom posypte kořenicí směsí a uzavřete do vakuovacího sáčku.
- Vložte do sous vide vany o teplotě 85°C na 8 hodin, po této době vlože do studené vody.
-
Glazura
- Pivo redukujte s medem na polovinu a promíchejte s omáčkou BBQ.
- Žebírka vyjměte z vakuovacího sáčku, potřete glazurou a grilujte, v průběhu grilování potírejte glazurou.
-
Pyré
- Brambory potřete olejem a posypte solí, zabalte do alobalu a pečte při teplotě 170 °C do měkka.
- Potom brambory oloupejte a rozmačejte vidličou spolu s upečným česnekem, dochuťte říským kmínem a solí.
-
Zelený hrášek
- Hrášek vložte do vařící vody a vařte cca 3 minuty, ochlaďte a sceďte.
- Na másle nechte zesklovatět šalotku (nasekanou), přidejte med, chilli a hrášek, restujte cca 2 minuty.
- Potom přidejte mátu (nakrájenou nahrubo)a dochuťte.
-
Servírování
- Jednotlivé složky pokrmu rozložte na talíř, rozmačkané brambory posypte na kolečka nakrájenou, orestovanou šalotkou.