Žebra v BBQ omáčce
Pamatujte na to, abyste před marinováním odstranili z žeber krycí blánu. Umožní to lepší dochucení masa.

Suroviny
Žebra v BBQ omáčce
−
+
€361.4
Žebra
Vepřová žebra
/kg
3.0 kg
0%
Voda
/l
9.0 l
0%
Cukr, hnědý
/g
20.0 g
0%
Sůl
/g
100.0 g
0%
Glazura
Česnek mletý
/g
10.0 g
0%
Cukr, hnědý
/g
50.0 g
0%
Whisky
/ml
50.0 ml
0%
Worchester
/ml
20.0 ml
0%
Mleté chilli
/g
2.0 g
0%
Mletá hořčicová semínka
/g
5.0 g
0%
Mletý koriandr
/g
5.0 g
0%
Tekuté udírenské aroma
/ml
5.0 ml
0%
Tabasco
/lžička
0.5 lžička
0%
/
Žebra
-
Vepřová žebra 3.0 kg
-
Voda 9.0 l
-
Cukr, hnědý 20.0 g
-
Sůl 100.0 g
Glazura
-
Česnek mletý 10.0 g
-
Cukr, hnědý 50.0 g
-
Whisky 50.0 ml
-
Worchester 20.0 ml
-
Mleté chilli 2.0 g
-
Mletá hořčicová semínka 5.0 g
-
Mletý koriandr 5.0 g
-
Tekuté udírenské aroma 5.0 ml
-
Tabasco 0.5 lžička
Příprava
-
Žebra
- Žebra očistěte a vložte je do 5 litrů studené vody se solí a cukrem, odložte do lednice na 24 hodin.
- Potom vyjměte ze slaného nálevu a opláchněte.
- Do 4 litrů horké vody přidejte Masovou omáčku, rozmíchejte a povařte.
- Do hluboké formy G/N vložte žebra a zalijte připravenou omáčkou, přikryjte a vložte do trouby rozehřáté na 140-150 °C a pečte do měkka. Potom vyjměte žebra z omáčky.
-
Glazura
- Všechny složky glazury promíchejte.
- Žebra grilujte a občas je obracejte a potírejte glazurou.
-
Servírování
- Podávejte s bramborovou kaší, salátem Coleslaw a BBQ omáčkou.