Menu

04:27

1. Bílá omáčka - Bešamel

Naučte se připravit tuto jemnou, téměř neutrální omáčku a  máte základ pro vše od hořčičné omáčky po extravagantní kardinální omáčku na humra. Objevte všechny techniky bílé omáčky v tomto videu. 

02:00

2. Omáčka Mornay

Šéfkuchař Vusi vám předvede, že jednoduchým přidáním sýra do bešamelu můžete vytvořit tuto chutnou zakladní omáčku. Mornay je ideální pro zapečená jídla a pokrmy připravované v troubě, jako jsou lasagne nebo musaka. 

04:32

3. Omáčka Velouté

Další základní omáčka, kterou lze přeměnit na normandskou, houbovou a mnoho dalších omáček, a zároveň je sametovou přílohou k masu nebo rybám. Můžete jí udělat s kuřecím, telecím nebo – jako v tomto videu – s rybím vývarem. 

04:02

4. Omáčka z červeného vína

Omáčka z červeného vína se  běžně podává ke steaku nebo ke grilovanýmu masu, a je to klasická volba pro mnoho hostů vaší restaurace. Naučte se, jak vytvořit bohatou a zářivou redukci. 

02:30

5. Curry omáčka

Při přípravě této sladké a pikantní omáčky postupujte podle metody šéfkuchaře Vusiho. Curry omáčka je velmi oblíbená u Britů a Irů, kteří si omáčku dávají společně s hranolky, ale je zároveň lahodná k zelenině a masu. 

03:26

6. Rajčatová omáčka

Každý profesionální kuchař potřebuje mít v rukávu osvědčený recept na rajčatovou omáčku k těstovinám, mořským plodům, masu, drůbeži a zelenině. A tomuto se jen těžko něco vyrovná.

01:59

7. Pesto

Pesto je studená nevařená omáčka, obvykle používaná na těstoviny. Naučte se, jak připravit vynikající pesto s kombinací bazalky, piniových oříšků, olivového oleje a česneku.

03:05

8. Salsa

Salsa je častěji používáná jako dip než omáčka, po celém světě existuje spousta její variací. V tomto videu uvidíte, jak udělat ovocnou nebo klasickou rajčatovou salsu, která se dokonale hodí do vašich bufetů a salátových barů.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu