This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

1. Bílá omáčka - Bešamel
Naučte se připravit tuto jemnou, téměř neutrální omáčku a máte základ pro vše od hořčičné omáčky po extravagantní kardinální omáčku na humra. Objevte všechny techniky bílé omáčky v tomto videu.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

2. Omáčka Mornay
Šéfkuchař Vusi vám předvede, že jednoduchým přidáním sýra do bešamelu můžete vytvořit tuto chutnou zakladní omáčku. Mornay je ideální pro zapečená jídla a pokrmy připravované v troubě, jako jsou lasagne nebo musaka.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

3. Omáčka Velouté
Další základní omáčka, kterou lze přeměnit na normandskou, houbovou a mnoho dalších omáček, a zároveň je sametovou přílohou k masu nebo rybám. Můžete jí udělat s kuřecím, telecím nebo – jako v tomto videu – s rybím vývarem.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

4. Omáčka z červeného vína
Omáčka z červeného vína se běžně podává ke steaku nebo ke grilovanýmu masu, a je to klasická volba pro mnoho hostů vaší restaurace. Naučte se, jak vytvořit bohatou a zářivou redukci.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

5. Curry omáčka
Při přípravě této sladké a pikantní omáčky postupujte podle metody šéfkuchaře Vusiho. Curry omáčka je velmi oblíbená u Britů a Irů, kteří si omáčku dávají společně s hranolky, ale je zároveň lahodná k zelenině a masu.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

6. Rajčatová omáčka
Každý profesionální kuchař potřebuje mít v rukávu osvědčený recept na rajčatovou omáčku k těstovinám, mořským plodům, masu, drůbeži a zelenině. A tomuto se jen těžko něco vyrovná.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

7. Pesto
Pesto je studená nevařená omáčka, obvykle používaná na těstoviny. Naučte se, jak připravit vynikající pesto s kombinací bazalky, piniových oříšků, olivového oleje a česneku.
This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

8. Salsa
Salsa je častěji používáná jako dip než omáčka, po celém světě existuje spousta její variací. V tomto videu uvidíte, jak udělat ovocnou nebo klasickou rajčatovou salsu, která se dokonale hodí do vašich bufetů a salátových barů.