![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/mise-en-place/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy_copy/image.img.jpg/1607943652855.jpg)
1. Příprava vybavení
Mise En Place je proces přípravy ingrediencí a vybavení před samotným servisem. Pochopíte výhody připraveného vybavení a přísad včetně osvědčených postupů, které je třeba během Mise En Place dodržovat.
![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/mise-en-place/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1607943715972.jpg)
2. Kuchařská terminologie
Existuje rozsáhlý seznam terminologie a pojmů používaných v kuchyni. Podíváme se na nejběžnější pojmy a na to, co znamenají.
![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/mise-en-place/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2029186904/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1622381914054.jpg)
3. Příprava ovoce a zeleniny na krájení
Před vařením zeleniny je třeba provést přípravné práce, aby byla zajištěna celková kvalita a konzistence. Naučte se, jak správně připravit ovoce a zeleninu na krájení.
![](/skoleni-pro-kuchare-academy/academy/kurz-pro-kuchare/mise-en-place/_jcr_content/parsys/set1/row2/span12/columncontrol_copy_2/columnctrl_parsys_1/video_copy_copy/image.img.jpg/1607943861235.jpg)
4. Techniky krájení
Existuje mnoho pokrmů, které vyžadují nakrájení zeleniny do specifických a jednotných tvarů a velikostí. Provedeme vás základními technikami a tím, k čemu se nejlépe hodí.