Menu

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:46

Úvod a příprava kuchyně 

Seznamte se s Mattem Youngem, výkonným šéfkuchařem restaurace Rök v londýnské čtvrti Islington, která se nechala inspirovat severskou kuchyní. Podělí se o svůj přístup k vaření, od důrazu na konzervační techniky, jako je uzení, nakládání a fermentace, až po používání grilu na dřevo, vodní lázně a udicího boxu.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:22

Suroviny

Šéfkuchař Young vysvětluje důležitost získávání těch nejlepších surovin, od udržitelně chovaných ryb až po využívání tradičních statků, nikoli velkofarem. Mluví také o důležitosti dřeva a dubových hoblin v rámci technik ochucování a vaření. 

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:58

Teplým kouřem uzený pstruh na toastu s crème fraîche (1. část)

Šéfkuchař Young nabízí rady a skvělé tipy na zjednodušení a inspiraci při přípravě svého prvního pokrmu – teplým kouřem uzeného pstruha na chlebovém toastu s crème fraîche. Na začátek rybu ořeže, aby si ji připravil, a poté vás provede procesem, během něhož nechá rybu mírně konzervovat a vyudí ji teplým kouřem. Také vám ukáže, jak připravit nálev, do kterého naložíte čerstvou zeleninu. 

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:41

Nakládaná zelenina

I úplný nováček ve světě nakládání zvládne tento nálev na jedničku. Naučte se připravit tuto základní severskou specialitu a vytvořte chutnou a výraznou alternativu, která dodá na sladkosti jakémukoli pokrmu.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:27

Teplým kouřem uzený pstruh na chlebovém toastu s crème fraîche (2. část)

Podívejte se na 2. část, v níž se naučíte dát tento sendvič na norský způsob dohromady. Sledujte, jak zkombinovat crème fraîche s různorodou nakládanou zeleninou a kousky uzeného pstruha.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

02:56

Příloha z kysaného zelí

Připravte si kysané zelí, výtečně kyselou a křehkou přílohu. Šéfkuchař Young vás provede jednoduchou metodou a průběhem fermentace této úžasné chuťové přílohy.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

06:26

Uzené vepřové s jablkem a zelím s kmínem (1. část)

Jdeme na jídlo číslo dvě – uzené vepřové s jablkem a zelím s kmínem.  Zde vás šéfkuchař Young provede unikátním postupem přípravy nálevu, kterým vepřové maso okořeníte a zvlhčíte předtím, než je vložíte do vakuového sáčku, vodní lázně a budete ho udit. Pronikněte do technik, metod a tajemství udírny.

This video player may use cookies or other browser storage. If you agree to this please click the Accept button below.

03:39

Uzené vepřové s jablkem a zelím s kmínem (2. část)

Propracujte se přes nakládání, grilování a okořenění ke spolehlivě výtečnému finále. Naučte se správné poměry přísad do nálevu a ochuťte vepřové štětcem z tymiánu a rozmarýnu. Nakonec ho naservíruje s sladkou a kyselou přílohou.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu