Menu

1. Zaměřte se na zeleninu

Můžete třeba zvětšit velikost porcí zeleniny v pokrmech, které podáváte. Anebo zeleninu umístit jako dominantu doprostřed talíře a nechat ji tak vyniknout. Lilek, houby Portobello nebo kořenová zelenina jsou dostatečně vydatné položky (a dostatečně všestranné) na to, aby mohly tvořit celý předkrm. Navíc můžete snížit porce červeného masa – což vám ušetří peníze. Ujistěte se, že popisy vašeho menu jsou chytlavé, lákavé a dostatečně důrazné.

2. Udělejte proteinový obrat

Zkuste snížit objem červeného masa ve vašich pokrmech. The Culinary Institute of America nazývá tuto praxi „Protein Flip“ – proteinový obrat. Omezit maso je nejen z nutričního hlediska výhodné, ale také pomáhá udržitelnosti.

3. Buďte tak trochu záludní

Nebojte se „schovat“ zdravé položky, jako je třeba špenát, do omáček nebo polévek. Tortilly pak můžete nahradit pro vás lepšími přísadami, jako je hlávkový salát a těstoviny vyměnit za zeleninové „nudle“. Troufáme si říct, že většina hostů si ani nevšimne, když místo tradičního produktu použijete podobný, jen třeba s nižším obsahem soli nebo tuku.

4. Servírujte „superfood“

Co je to vlastně superfood? Jde o výživově bohatou potravinu – superpotravinu, která je považovaná za zvláště prospěšnou pro zdraví i tělesnou a duševní pohodu. Obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny, antioxidantů nebo živin rostlinného původu. A přesně takové potraviny spotřebitelé chtějí! Mezi lety 2011 a 2015 došlo celosvětově k fenomenálnímu 202% nárůstu v počtu potravinových a nápojových produktů uvedených na trh, které obsahují výrazy „superfood“, „super ovoce“ nebo „super obilí“. Tento trend můžete využít k vylepšení svého zdravého jídelníčku i vy. Stačí přidat víc těchto surovin, jako je quinoa, modré bobule, kapusta, losos, chia semínka, zelený čaj, brokolice a různé fazole do svých receptů. 

5. Buďte odvážní

Chcete-li zákazníky nalákat, můžete do jídel, která by jinak mohla být považována za zdravá, přidat trošku jejich „staré dobré oblíbené příchutě“. Jak na to? Tak například malé množství restovaného nakrájeného choriza udělá milovníka kapusty z každého strávníka.

6. Dbejte na prezentaci pokrmů

Zamyslete se nad nabídkou menších porcí a zkuste přidat větší a zdravější suroviny – a ty pak servírujte na talíři na střed. Také můžete jídlo podávat na menších talířích nebo v miskách, zákazník bude mít dojem přeplněného talíře, i když dostane menší porci.

Produkty
Recepty
Inspirace
Menu