Kardamon
Několik let zpátky frčela kurkuma, od roku 2019 je ale v kurzu kardamom! Toto starověké koření, známé pro svou výraznou chuť hlavně v nápojích chai, lze použít k povznesení vašich sladkých i slaných pokrmů.
Vyzkoušejte recept na pošírovanou hrušku v kořeněném víně se zmrzlinou, luxusní dezert se skořicí, badyánem a kardamomem.
Kmín
Silná chuť kmínu může být účinným způsobem, jak snížit obsah soli v potravinách – o což je mezi spotřebiteli stále větší zájem. Samozřejmě ho použijte do kari, ale vyzkoušejte ho také do míchaných vajec, sladkých brambor, luštěnin a hovězího masa. Nigella semena (černý kmín) jsou teď také oblíbená a můžete je zkusit použít třeba v čajích.
Vyzkoušejte vegetariánský burger z červenýh fazolí.
Zázvor
Zázvor existuje již tisíce let a nyní se objevuje ve spoustě a spoustě receptů, od nápojů až po dezerty. Jeho ostrá, výrazná chuť dodává lahodný šmrnc všem druhům pokrmů.
Zkuste recept na glazovaný losos v zázvorovo-sojové omáčce se zeleninou a houbami.
Zelený čaj Matcha
Matcha čaj, běžně se vyskytující ve formě prášku, má zemitou, hořkou chuť a zelenou barvu, která může mnoha pokrmům dodat úplně nový rozměr. Skvěle se hodí třeba jako doplněk do pečiva.