Rovnou na začátek je důležité poznamenat, že burger na rostlinné bázi MŮŽE být stejně chutný, jako ten tradiční. V poslední době jsme byli svědky dynamické transformace na trhu s veganskými potravinami. K dispozici jsou nyní nové produkty, díky kterým je možné připravit pokrmy, které chutnají a vypadají minimálně stejně dobře jako jejich variace s masem.

Pokud jste ve světě veganské kuchyně nováčkem, je dobré získat užitečné rady a tipy, než se pustíte do přípravy rostlinných pokrmů. Podívejte se na kurz Akademie UFS, Umění veganské kuchyně, kde se naučíte důležité základy.

Pokud již máte nějaké zkušenosti s veganským vařením, určitě víte, že i malá změna v receptu nebo postupu přípravy může někdy znamenat velký rozdíl. Používejte ingredience nejvyšší kvality a dodržujte naše rady. Můžete si tak být jisti, že se Vašim hostům bude výsledek líbit. Co můžete zlepšit?

Dokonalý veganský burger se neobejde bez skvělé alternativy masa

Éra veganských burgerů z cizrny nebo řepy, které chutnají jako lepenka, je u konce. Pozdravte novou generaci masa na rostlinném základě. Vyberte si také, které je známé svou nejvyšší kvalitou a chutná, voní a vypadá téměř jako maso. Melo by uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších hostů. S Raw NoBeef Burger - novinkou od oblíbené veganské značky The Vegetarian Butcher, nikdy nešlápnete vedle. Tato špičková alternativa masa si získá srdce všech milovníků burgerů.

Když se Vaši hosté zakousnou do The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger, budou mít pocit, že jedí klasické hovězí maso. Není se čemu divit! The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger má barvu a texturu stejnou, jako klasické maso. Když se usmaží, je burger zvenčí křupavý a uvnitř jemný. Má výraznou chuť a aroma masa, kterou všichni tak dobře známe.

Proto určitě uspokojí chuťové buňky milovníků masa, kteří chtějí jednoduše omezit množství masa ve své stravě. Pochutnají si na něm ale také flexitariáni, vegetariáni a vegani, zejména pokud jim chybí chuť masa. Určitě si zamilují klasický dvoupatrový veganský burger.

Pokud chcete připravit burger na rostlinné bázi, stačí rozmrazit The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger, osmažit ho a podávat v housce se skvělým dresinkem. Nemusíte měnit Váš osvědčený postup nebo recept, dělat si starosti kvůli správnému koření, ani zoufale hledat personál se zkušenostmi s veganským vařením.

The Vegetarian Butcher Raw NoBeef Burger je skvělou volbou pro burgrárny, restaurace s rychlým občerstvením a samoobslužné bufety, dodavatele stravy na hubnutí a hotových jídel, ale i tradiční restaurace a hotely.

Jakou housku zvolit pro veganský burger?

Pojďme si teď promluvit o houskách, které jsou stejně důležité, jako maso a dresink.

Použití hotových housek je sice snadné a pohodlné, těm domácím ale prostě konkurovat nemohou. Pokud připravujete housky sami, víte, co obsahují, a můžete ručit za jejich kvalitu. Máte také možnost experimentovat s různými chutěmi a přísadami. Pokud své hosty lákáte na podomácku vyrobené housky, můžete si být jisti, že se vrátí pro další.

Jaké druhy burgerových housek jsou nejvhodnější?

  • Klasická houska se sezamem
  • Máslové nebo mléčné housky - ve veganské verzi je připravte pomocí veganského másla a mléka nebo sušeného mléka.
  • Brioška - sladká máslová houska vyrobená z veganského másla.
  • Melasová bulka - má jemné sladké tóny a krásnou jantarovou barvu.
  • Preclíková houska - nejprve ji uvařte ve vodě s jedlou sodou a před pečením posypte hrubou solí.
  • Barevné housky - přidejte rostlinní uhlí, šťávu z řepy, kurkumu nebo špenátové listy, abyste získali požadovanou barvu.
  • Celozrnné housky
  • Bezlepkové housky
  • Bramborové housky

Používáte-li hotové housky, ujistěte se, že víte, co v nich je, než se pustíte do přípravy burgerů. Housky zakoupené v obchodě mohou obsahovat živočišné mléko, máslo nebo vejce. Vyzkoušejte různé veganské alternativy a vyberte ty, které jsou nejvíce podobné těm, které používáte k přípravě tradičních hamburgerů.

Omáčky a dresinky jsou třešničkou na dortu

Nepodceňujte důležitost omáček a dresinků. Připravte několik druhů burgerů, a to jak pro tradičně smýšlející hosty, tak pro ty, kteří milují experimentovat. Vaše veganské burgery si tak bude moct vychutnat skutečně každý.

Abyste uspokojili své konzervativnější hosty, zvažte:

  • klasické burgery s ledovým salátem, nakládanou okurkou, rajčaty, cibulí a burgerovým dresinkem;
  • cheeseburgery s veganským sýrem;
  • BBQ burgery s BBQ omáčkou. Můžete přidat veganskou slaninu - vyrobenou z marinovaných a pražených kokosových lupínků, banánových slupek, hlívy ústřičné nebo rýžového papíru.

Opakem těchto tradičních receptů jsou originální omáčky nebo dresinky, jako najdete v tomto receptu na veganský burger s karamelizovanou cibulí a medovo-hořčičným dresinkem.

Při sestavování svého menu se můžete inspirovat také mezinárodní kuchyní. Jak vnést tyto inspirace do svých veganských hamburgerů?

  • Italské burgery - přidejte sušená rajčata, plátek grilovaného lilku a veganské pesto.
  • Řecké burgery - přidejte olivy Kalamata a rostlinnou omáčku tzatziki.
  • Francouzské burgery - zvolte chutney z červené cibule a dresing z dijonské hořčice.
  • Mexické burgery - myslete na rajčatovou (nebo mangovou) salsu, guacamole a drcené nachos.
  • Korejské hamburgery - s kořeněným kimchi, pažitkou a praženými sezamovými semínky.
  • Japonské hamburgery - neobejdou se bez zeleninové tempury a teriyaki omáčky.

Nakládaná zelenina přistane všem druhům burgerů. Co třeba nakládané červené zelí nebo červená cibule?

Při výběru omáček a dresinků pro Váš burger by měla být prioritou dostupnost. Zvolte čerstvé, kvalitní suroviny, o kterých víte, že jsou vždy k dispozici. Tyto faktory určují finální kvalitu Vašeho burgeru a zaručují nezapomenutelnou chuť.