Z lásky k masu

Značka The Vegetarian Butcher se zrodila z iniciativy pana Jaapa Kortewega, zástupce osmé generace rodinné farmy, který po mnoho let spolupracoval s výrobci rostlinných proteinů, vědci a šéfkuchaři otevřenými inovacím na vytvoření výrobků na rostlinné bázi se stejnou chutí jako vepřové, hovězí a kuřecí maso.

Tato holandská značka vznikla v roce 2010 v Haagu a od té doby získala reputaci řezníka budoucnosti, která šéfkuchařům umožňuje nabízet dobře známou a oblíbenou masovou chuť hostům, kteří maso nejedí.

Proto se na výrobě produktů značky The Vegetarian Butcher podílejí šéfkuchaři otevření inovacím, kteří — stejně jako jejich hosté — milují chuť masa. Starají se o to, aby rostlinné alternativy masa měly stejnou texturu a aroma jako běžné maso, a vytvářejí recepty, díky nimž je snadné začlenit výrobky této značky do jakéhokoli menu.

Z lásky k masové chuti

Počty hostů, kteří si v restauracích objednávají bezmasá jídla, stoupají. Dělají to proto, že jim záleží na ochraně životního prostředí, ale také proto, že si stále častěji uvědomují, že je potřeba chránit práva zvířat, a vědí také o nepříznivém vlivu konzumace masa na lidské zdraví.

To neznamená, že nemají rádi chuť masa — ba naopak, mnoho z nich ji miluje a nechtějí se jí vzdát. Právě pro ně jsme vytvořili naše výjimečné rostlinné alternativy k masu. Vypadají, voní a chutnají jako opravdové maso — a to vše díky naší lásce k tradičnímu řeznickému řemeslu.

Rostlinné alternativy The Vegetarian Butcher mají navíc podobnou výživovou hodnotu jako maso. Toho je dosaženo použitím sóji jako základní složky, jež obsahuje všech osm esenciálních aminokyselin, které naše tělo potřebuje.

Budoucnost je v našich rukou

Jsme přesvědčeni o tom, že budoucnost patří rostlinné výrobě, a nezastavíme se, dokud každý z nás nebude mít možnost dopřát si chuť masa, aniž by pro to bylo potřeba zabíjet hospodářská zvířata. Děláme to proto, abychom zlepšili život zvířat, snížili nepříznivý vliv potravinářské výroby na životní prostředí a nabídli hostům v restauracích mimořádně lahodnou chuť.