Úvod a vybavení

Šéfkuchař Marzio Zacchi v londýnské italské restauraci Osteria Antica Bologna vám představí Piemonte, region v severní Itálii, který se může pochlubit autentickými a provoněnými ingrediencemi. Naučte se vařit risotto z býlých lanýžů, vitello tonnato nebo tradiční telecí kotlety.

Nákup kvalitních ingrediencií

Šéfkuchař Zacchi zdůrazňuje důležitost použití kvalitních surovin při vaření tradičních produktů piemontské kuchyně. Popisuje význam lískových ořechů v italské kuchyni. Věnuje se i sezónnosti a dodavatelům slavných bílých lanýžů Alba.

Risotto z bílých lanýžů

Šéfkuchař Zacchi připravuje tradiční italské jídlo s piemontskými bílými lanýži. Následujte tutorial krok za krokem a naučte se tuto krémovou dekadentní piemontskou specialitu.

Vitella Tonnato

Seznamte se s vitella tonnato, piemontskou pochoutkou z telecího masa doprovázenou omáčkou z tuňáka a majonézy. Naučte se tento pokrm připravovat tak jako místní! 

Telecí kotletky s restovanými bramborami ve stylu Piemonte

Zahřejte pánev na telecí kotlety piedmontského stylu se restovanými bramborami. Naučte se, jak správně dochutit telecí maso, zatímco budete restovat brambory pro tento jednoduchý pokrm z jedné pánve!