Asijský vývar z pečené kachny | Unilever Food Solutions
+

P ř í p r ava:

  1. P ř í p r ava:

    Mrkev nakrájíme nahrubo, cibuli i se slupkou rozpůlíme, stejně tak hlavičku česneku. Vše vyskládáme na dno GN nádoby, na ni položíme skelety a kosti z kachny. Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme do zlatohněda. Vše vyjmeme a přendáme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, badián, zázvor, přivedeme k varu a vaříme velmi pozvolna, tzv. táhneme, 2−3 hodiny. Poté vývar scedíme a dochutíme sójovou omáčkou a kuřecím bujónem. Kachní prsa očistíme, osolíme a okořeníme 5 spices kořením, vložíme do vakuovacího sáčku spolu se zázvorem nakrájeným na plátky. Zatavíme, vložíme do vodní lazně a vaříme na 62 °C po dobu 90 minut. Poté přendáme do ledové vodní lázně. Kachní prsa vyndáme ze sáčku a opečeme na pánvi do zlatohnědé barvy. Nudle vaříme v horké vodě cca 6 minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Opečená kachní prsa krájíme na plátky a společně s nudlemi zaléváme v talíři horkým vývarem a doplníme o dekoraci.