Asijský vývar z pečené kachny

Suroviny
P ř í p r ava:
-
Kachní skelet, kosti 2 ks
-
Mrkev 200 g
-
Cibule 200 g
-
Česnek 30 g
-
Badián 5 ks
-
Skořice 2 ks
-
Zázvor 45 g
-
Voda 2000 ml
-
Kachní prsa 3 ks
-
Nudle (soba, udon) 90 g
-
5 spices koření 5 g
-
Okurka marinovaná, sladko-kyselá
-
Koriandr
-
Chilli vlasy (červené a žluté)
-
Mrkev marinovaná, sladko-kyselá
Příprava
-
P ř í p r ava:
Mrkev nakrájíme nahrubo, cibuli i se slupkou rozpůlíme, stejně tak hlavičku česneku. Vše vyskládáme na dno GN nádoby, na ni položíme skelety a kosti z kachny. Vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme do zlatohněda. Vše vyjmeme a přendáme do velkého hrnce se studenou vodou, přidáme skořici, badián, zázvor, přivedeme k varu a vaříme velmi pozvolna, tzv. táhneme, 2−3 hodiny. Poté vývar scedíme a dochutíme sójovou omáčkou a kuřecím bujónem. Kachní prsa očistíme, osolíme a okořeníme 5 spices kořením, vložíme do vakuovacího sáčku spolu se zázvorem nakrájeným na plátky. Zatavíme, vložíme do vodní lazně a vaříme na 62 °C po dobu 90 minut. Poté přendáme do ledové vodní lázně. Kachní prsa vyndáme ze sáčku a opečeme na pánvi do zlatohnědé barvy. Nudle vaříme v horké vodě cca 6 minut, poté scedíme a propláchneme studenou vodou. Opečená kachní prsa krájíme na plátky a společně s nudlemi zaléváme v talíři horkým vývarem a doplníme o dekoraci.