Asijská kachna s křupavou kůží
Kachnu můžete nahradit kuřetem. V tom případě snižte teplotu pečení na 77 ⁰C, a jeho dobu ponechte beze změn. Důležité je, abyste při umisťování sondy dovnitř masa dosáhli teploty nejméně 62 ⁰C.

Suroviny
Asijská kachna s křupavou kůží
−
+
€1374.88
Kachna
Kachna ( kus 2,4 kg)
/kus
2.0 kus
0%
Anýz
/g
0.0 g
0%
Hřebíček
/g
0.0 g
0%
Skořice mletá
/g
0.0 g
0%
Solný nálev
Voda
/l
1.0 l
0%
Sůl
/g
40.0 g
0%
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
10.0 ml
0%

Omáčka na pokapání zeleniny a kachny
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/g
200.0 g
0%

Cukr
/g
60.0 g
0%
Švestkové víno
/ml
80.0 ml
0%
Rýžový ocet
/ml
30.0 ml
0%
Podávání
Zelenina (mrkev, pak choi, cuketa, cukrový hrášek, řapíkatý celer)
/g
800.0 g
0%
Pražená sezamová semena
/g
20.0 g
0%
/
Kachna
-
Kachna ( kus 2,4 kg) 2.0 kus
-
Anýz
-
Hřebíček
-
Skořice mletá
Solný nálev
-
Voda 1.0 l
-
Sůl 40.0 g
Omáčka na pokapání zeleniny a kachny
-
Cukr 60.0 g
-
Švestkové víno 80.0 ml
-
Rýžový ocet 30.0 ml
Podávání
-
Zelenina (mrkev, pak choi, cuketa, cukrový hrášek, řapíkatý celer) 800.0 g
-
Pražená sezamová semena 20.0 g
Příprava
-
Kachna
- Kachny očistěte, odřízněte krk, potřete uvnitř mletým anýzem, hřebíčkem a skořicí.
-
Solný nálev
Ve studené vodě rozpusťte kuřecí essenci. Pomocí marinovací jehly stříknete pod kůži nálev. Snažte se, aby se nálev octl v celé ploše kachny.
Svažte nohy kachen a pověste je na hák nohami nahoru. Nechte viset v lednici 3 dny.
Po této době zahajte pečení kachny. Nastavte konvektomat na funkci pečení při teplotě 85 ⁰C na 3 hodiny.
Takto připravenou kachnu vložte na 7 minut do konvektomatu vyhřátého na 290 ⁰C – aby získala zlatou barvu a dosáhla křupavosti. -
Omáčka na pokapání zeleniny a kachny
- V hrnci rozmíchejte všechny složky a redukujte do konzistence omáčky. Po ochlazení by měla připomínat hustou krémovou omáčku.
- Studenou omáčku přelijte do plastové lahve s malým otvorem na polévání.
-
Podávání
- Zeleninu opečte na pánvi, aby byla křupavá, kachnu naporcujte.
- Na talíři rozložte zeleninu a kachnu. Polijte připravenou omáčkou a posypte praženým sezamem.