+

Těsto

  • Hladká mouka 500 g
  • Voda 300 ml
  • Sezamový olej 40 ml
  • Kurkuma 2 g
  • Sůl 8 g

Náplň

Mátový přeliv

  1. Těsto

    • Na těsto smíchejte všechny ingredience do hladké konzistence a dejte do chladu alespoň na 1 hodinu.
  2. Náplň

    • Vařené oloupané a vychladlé batáty protlačíme lisem na brambory, přidáme směs na bramborovou kaši, kari koření, zeleninový fond, sezamový olej, pomerančový sirup, směs sezamu a vše dobře promícháme.
    • Z těsta si nakrájíme jednotlivé porce raviol - cca 25 g/ks. Vypracujeme kuličku, kterou rozválíme do tenké kulaté placky. Doprostřed vložíme pomocí lžíce sladkou batátovou náplň, překlopíme napůl a okraje stlačíme pevně k sobě. Výborně to jde za pomoci plastové formy na ravioly.
    • Vysmažíme v oleji do zlatova po obou stranách

      .
  3. Mátový přeliv

    • Smícháme jogurt se zakysaným rostlinným krémem a ochutíme nasekanou mátou, kardamomem a sezamovým olejem. Při podávání můžeme dozdobit lístky máty nebo menších salátů.
+