Bramborová polévka s pohankou
Přidejte do bramboračky pohanku, kterou můžete koupit jako zrno, vločky nebo i mouku. Pohanku před vařením neproplachujte, ponechá si typickou vůni, chuť a ponechá si prospěšné látky.

Suroviny
Bramborová polévka s pohankou
−
+
€687.1
Polévka
Cibule
/g
100.0 g
0%
Petržel
/g
80.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
250.0 g
0%
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
80.0 g
0%
Řepkový olej
/ml
60.0 ml
0%
Brambory
/g
400.0 g
0%
KNORR Professional Houbový bujón 1 kg
/g
40.0 g
0%
.png)
Kapusta
/g
80.0 g
0%
Voda
/l
2.0 l
0%
Kmín
/g
1.0 g
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
1.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
10.0 g
0%
Cizrnová mouka
/g
50.0 g
0%
Pohanka
/g
400.0 g
0%
Libeček, nať
/g
10.0 g
0%
Petržel, nať
/g
50.0 g
0%
/
Polévka
-
Cibule 100.0 g
-
Petržel 80.0 g
-
Mrkev, čerstvá 250.0 g
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 80.0 g
-
Řepkový olej 60.0 ml
-
Brambory 400.0 g
-
Kapusta 80.0 g
-
Voda 2.0 l
-
Kmín 1.0 g
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 1.0 g
-
Česnek čerstvý 10.0 g
-
Cizrnová mouka 50.0 g
-
Pohanka 400.0 g
-
Libeček, nať 10.0 g
-
Petržel, nať 50.0 g
Příprava
-
Polévka
- Cibuli, oloupanou kořenovou zeleninu a brambory nakrajíme na kostičky. Kapustu nakrájíme na hrubé nudle.
- Pohanku uvaříme zvlášť v dostatečném množství vody doměkka.
- akrájenou cibuli orestujeme dorůžova, zasypeme cizrnovou moukou a připravíme světlou zásmažku.
- Za neustálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou, přivedeme k varu, přidáme kmín, houbový bujón, nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme do poloměkka. Poté přidáme brambory a kapustu a dovaříme doměkka.
- Polévku dochutíme česnekem a majoránkou, vložíme vařenou pohanku a před výdejem vmícháme nasekanou čerstvou petrželku a libeček.