Brněnský řízek s teplým bramborovým salátem

Suroviny
Brněnský řízek s teplým bramborovým salátem
−
+
€21.15
Ingredience
Vepřová Kýta K.U.
/g
1000.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/g
30.0 g
0%
Zelený hrášek
/g
100.0 g
0%
Kuřecí Šunka – Drobné Kostičky
/g
200.0 g
0%
Vejce
/g
200.0 g
0%
Sůl
/g
10.0 g
0%
Hladká mouka
/g
100.0 g
0%
Strouhanka
/g
200.0 g
0%
Mléko
/ml
100.0 ml
0%
Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
100.0 ml
0%
Salát
Knorr Professional Essence Kuřecí bujón 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Brambory, varný typ A
/g
1000.0 g
0%
Sůl
/g
5.0 g
0%
Plocholistá Petrželová Nať
/g
20.0 g
0%
Ocet Jablečný
/ml
30.0 ml
0%
Červená cibule
/g
150.0 g
0%
Řepkový olej
/ml
100.0 ml
0%
Kyselá Okurka
/g
120.0 g
0%
Voda
/ml
500.0 ml
0%
/
Ingredience
-
Vepřová Kýta K.U. 1000.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 30.0 g
-
Zelený hrášek 100.0 g
-
Kuřecí Šunka – Drobné Kostičky 200.0 g
-
Vejce 200.0 g
-
Sůl 10.0 g
-
Hladká mouka 100.0 g
-
Strouhanka 200.0 g
-
Mléko 100.0 ml
-
Rama Combi Profi 3,7 l 100.0 ml
Salát
-
Brambory, varný typ A 1000.0 g
-
Sůl 5.0 g
-
Plocholistá Petrželová Nať 20.0 g
-
Ocet Jablečný 30.0 ml
-
Červená cibule 150.0 g
-
Řepkový olej 100.0 ml
-
Kyselá Okurka 120.0 g
-
Voda 500.0 ml
Příprava
-
Ingredience
Zvepřového masa nakrájíme tenčí plátky, rozklepeme je, mírně osolíme a naplníme pevnou směsí vajec míchaných na tuku se šunkou a hráškem. Naplněný plátek přehneme a okraje sklepeme do sebe (nebo spíchneme párátkem). Obalíme vtrojobalu, položíme na GN plech, postříkáme tukem Rama Combi Profi, otočíme a opět postříkáme tukem. Vložíme do rozpáleného konvektomatu a pečeme při 220°C (horký vzduch) 10-12 minut. -
Salát
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenká kolečka. Okurky nakrájíme na kostičky nebo plátky, stejně tak červenou cibuli. Brambory, okurky a cibuli smícháme, zalijeme horkým vývarem a olejem. Při míchání kontrolujeme, jal brambory nasákly vývar, případně dolijeme kdosažení požadované konzistence. Ochutíme solí, octem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Plněný řízek můžeme podávat i napůlený.