Candát s loupaným ječmenem, omáčkou z opražené řepy a karamelizovanou růžičkovou kapustou

Suroviny
Candát s loupaným ječmenem, omáčkou z opražené řepy a karamelizovanou růžičkovou kapustou
−
+
€392.8
Filety z candáta:
Filety z candáta
/g
1600.0 g
0%
Řepkový olej
/ml
40.0 ml
0%
Knorr Professional Marináda na ryby 0,7 kg
/g
20.0 g
0%

Rama Culinesse Profi 0,9 l
/l
0.0 l
0%
Emulze z červené řepy:
Červená řepa, oloupaná a opražená
/g
500.0 g
0%
Malinový likér
/ml
100.0 ml
0%
Balzamikový ocet
/ml
50.0 ml
0%
Zázvor, oloupaný
/g
10.0 g
0%
Olivový olej
/ml
50.0 ml
0%
Ječmen, loupaný
/g
800.0 g
0%
Šalotka
/g
60.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
40.0 ml
0%
Snítky čerstvé máty
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Koncentrovaný rybí
/ml
30.0 ml
0%
Karamelizovaná růžičková kapusta:
Kapusta, růžičková
/g
500.0 g
0%
Máslo
/g
30.0 g
0%
Med
/g
20.0 g
0%
Citrónová šťáva
/ml
10.0 ml
0%
Sůl a pepř
/g
0.0 g
0%
/
Filety z candáta:
-
Filety z candáta 1600.0 g
-
Řepkový olej 40.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
Emulze z červené řepy:
-
Červená řepa, oloupaná a opražená 500.0 g
-
Malinový likér 100.0 ml
-
Balzamikový ocet 50.0 ml
-
Zázvor, oloupaný 10.0 g
-
Olivový olej 50.0 ml
-
Ječmen, loupaný 800.0 g
-
Šalotka 60.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 40.0 ml
-
Snítky čerstvé máty
-
Koncentrovaný rybí 30.0 ml
Karamelizovaná růžičková kapusta:
-
Kapusta, růžičková 500.0 g
-
Máslo 30.0 g
-
Med 20.0 g
-
Citrónová šťáva 10.0 ml
-
Sůl a pepř
Příprava
-
Filety z candáta:
● Candáta nakrájíme na 20 porcí (po 80 g) a potřeme řepkovým olejem smíchaným s Knorr Professional Marinádou na ryby. Vložíme do ledničky.● Marinované ryby zlehka opečeme (prvně stranou s kůží) na rostlinném másle Rama Culinesse. -
Emulze z červené řepy:
● Opečenou řepu oloupáme, nakrájíme na kostky a pořádně promícháme s malinovým likérem, balzamikovým octem a zázvorem. ● Omáčku propasírujeme přes jemné sítko a znovu promícháme, přičemž pomalu přiléváme olivový olej. Odložíme na teplé místo. Část řepy nakrájené na kostky můžeme dát stranou a tesně před podáváním jí smíchat s pyré. ● Zahřejeme Ramu Culinesse, šalotky smažíme dokud nejsou průsvitné, přidáme uvařený ječmen a dochutíme koncentrovaným rybím bujónem. Na závěr smícháme s nasekanými lístky máty. Přikryjeme a odložíme na teplé místo. -
Karamelizovaná růžičková kapusta:
● Blanšírovanou růžičkovou kapustu překrojíme na poloviny a zlehka orestujeme na rozpáleném másle. Když začnou hnědnout, přidáme med, citronovou šťávu a oříšky. Dochutíme špetkou soli a pepře.