Menu

Suroviny

+

Tvarohová hmota

  • Žloutky 80.0 g
  • Cukr 90.0 g
  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 20.0 ml
  • Máslo 130.0 g
  • Tvarohový sýr typu Philladelphia 500.0 g

Čokoládový Ganache

  • Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150.0 ml
  • Glukózový sirup 50.0 g
  • Mléčná čokoláda 450.0 g
  • Máslo 50.0 g
  • Pomerančový likér 50.0 ml

Posypka

  • Máslo 200.0 g
  • Odtučněné mléko v prášku 100.0 g

Zmrzlina

  • Vanilková zmrzlina 500.0 g
  • Chalva 100.0 g

Emulze z oleje

  • Glukózový sirup 200.0 g
  • Žloutky 3.0 kus
  • Olivový olej 250.0 ml
  • Sůl

Ovocná zavařenina

  • Jablko 200.0 g
  • Hruška 200.0 g
  • Jablečný ocet 300.0 ml
  • Skořicová kůra 1.0 kus
  • Badyán ( 1g hvězdička ) 2.0 kus
  • Rozinky 70.0 g

Kombinace krémového tvarohu, křupavé máslové posypky, intenzivní ganache a suché emulze z olivového oleje. Přidáním chlavy do zmrzliny získáme velmi originální chuť. 

...

Příprava

  1. Tvarohová hmota

    • Žloutky smíchejte s krémem Rama 31 % a cukrem, potom ušlehejte ve vodní lázni. Přidejte máslo o pokojové teplotě a postupně přidávejte tvaroh. Vše promíchejte na hladkou hmotu.
    • Přendejte do formiček, nechte vychladnout nebo zmrazit.
  2. Čokoládový Ganache

    • Povařte krém Rama 31 % se sirupem, přidejte čokoládu a míchejte, až se úplně rozpustí.Přidejte máslo, a když hmota vychladne, přilijte pomerančový likér. Promíchejte a odstavte, aby vychladla.
  3. Posypka

    • Ohřejte máslo a zkaramelizujte v něm odtučněné mléko v prášku.
    • Přeceďte přes jemné sítko a přendejte na papírovou utěrku.
  4. Zmrzlina

    • Vanilkovou zmrzlinu smíchejte s chalvou.
    • Znovu zmrazte.
  5. Emulze z oleje

    • Sirup zahřejte na teplotu 30 °C, přidejte žloutek, promíchejte.
    • Pomalu vlévejte olej, aby se utvořila hustá emulze. Ochuťte dle chuti.
  6. Ovocná zavařenina

    • Ovoce oloupejte, nakrájejte na kostky, přendejte do hrnce a zalijte octem.
    • Přidejte koření, cukr a rozinky.
    • Vařte na mírném ohni, až se odpaří šťáva, v nádobě těsně zakryté papírovou pokličkou na pečení s dírkou uprostřed.
  7. Podávání

    • Cheesecake podávejte s křupavým máslovým crunchem – posypkou, ganachem a zavařeninou.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu