Cheesecake podávaný se zavařeninou, krémem ganache a chalvovou zmrzlinou
Kombinace krémového tvarohu, křupavé máslové posypky, intenzivní ganache a suché emulze z olivového oleje. Přidáním chlavy do zmrzliny získáme velmi originální chuť.

Suroviny
Cheesecake podávaný se zavařeninou, krémem ganache a chalvovou zmrzlinou
−
+
€3613.93
Tvarohová hmota
Žloutky
/g
80.0 g
0%
Cukr
/g
90.0 g
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
20.0 ml
0%
Máslo
/g
130.0 g
0%
Tvarohový sýr typu Philladelphia
/g
500.0 g
0%
Čokoládový Ganache
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Glukózový sirup
/g
50.0 g
0%
Mléčná čokoláda
/g
450.0 g
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Pomerančový likér
/ml
50.0 ml
0%
Posypka
Máslo
/g
200.0 g
0%
Odtučněné mléko v prášku
/g
100.0 g
0%
Zmrzlina
Vanilková zmrzlina
/g
500.0 g
0%
Chalva
/g
100.0 g
0%
Emulze z oleje
Glukózový sirup
/g
200.0 g
0%
Žloutky
/kus
3.0 kus
0%
Olivový olej
/ml
250.0 ml
0%
Sůl
/
0.0
0%
Ovocná zavařenina
Jablko
/g
200.0 g
0%
Hruška
/g
200.0 g
0%
Jablečný ocet
/ml
300.0 ml
0%
Skořicová kůra
/kus
1.0 kus
0%
Badyán ( 1g hvězdička )
/kus
2.0 kus
0%
Rozinky
/g
70.0 g
0%
/
Tvarohová hmota
-
Žloutky 80.0 g
-
Cukr 90.0 g
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 20.0 ml
-
Máslo 130.0 g
-
Tvarohový sýr typu Philladelphia 500.0 g
Čokoládový Ganache
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150.0 ml
-
Glukózový sirup 50.0 g
-
Mléčná čokoláda 450.0 g
-
Máslo 50.0 g
-
Pomerančový likér 50.0 ml
Posypka
-
Máslo 200.0 g
-
Odtučněné mléko v prášku 100.0 g
Zmrzlina
-
Vanilková zmrzlina 500.0 g
-
Chalva 100.0 g
Emulze z oleje
-
Glukózový sirup 200.0 g
-
Žloutky 3.0 kus
-
Olivový olej 250.0 ml
-
Sůl
Ovocná zavařenina
-
Jablko 200.0 g
-
Hruška 200.0 g
-
Jablečný ocet 300.0 ml
-
Skořicová kůra 1.0 kus
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 2.0 kus
-
Rozinky 70.0 g
Příprava
-
Tvarohová hmota
- Žloutky smíchejte s krémem Rama 31 % a cukrem, potom ušlehejte ve vodní lázni. Přidejte máslo o pokojové teplotě a postupně přidávejte tvaroh. Vše promíchejte na hladkou hmotu.
- Přendejte do formiček, nechte vychladnout nebo zmrazit.
-
Čokoládový Ganache
- Povařte krém Rama 31 % se sirupem, přidejte čokoládu a míchejte, až se úplně rozpustí.Přidejte máslo, a když hmota vychladne, přilijte pomerančový likér. Promíchejte a odstavte, aby vychladla.
-
Posypka
- Ohřejte máslo a zkaramelizujte v něm odtučněné mléko v prášku.
- Přeceďte přes jemné sítko a přendejte na papírovou utěrku.
-
Zmrzlina
- Vanilkovou zmrzlinu smíchejte s chalvou.
- Znovu zmrazte.
-
Emulze z oleje
- Sirup zahřejte na teplotu 30 °C, přidejte žloutek, promíchejte.
- Pomalu vlévejte olej, aby se utvořila hustá emulze. Ochuťte dle chuti.
-
Ovocná zavařenina
- Ovoce oloupejte, nakrájejte na kostky, přendejte do hrnce a zalijte octem.
- Přidejte koření, cukr a rozinky.
- Vařte na mírném ohni, až se odpaří šťáva, v nádobě těsně zakryté papírovou pokličkou na pečení s dírkou uprostřed.
-
Podávání
- Cheesecake podávejte s křupavým máslovým crunchem – posypkou, ganachem a zavařeninou.