Menu

Suroviny

+

Příprava

Knedlíčky

  • Cibule žlutá 300.0 kg
  • Majoránka 5.0 g
  • Chléb, toastový bílý 300.0 g
  • Polohrubá mouka 120.0 g
  • Mléko 500.0 ml
  • Sůl 10.0 g
  • Vejce 290.0 g
  • Řepkový olej 50.0 g

...

Příprava

  1. Příprava

    Čočku propláchneme a necháme okapat. Pórek očistíme, nakrájíme na hrubší plátky a krátce opečeme na tuku. Poté přidáme vodu, šťávu k masu, zakysaný krém, promícháme a přivedeme k varu. Omáčku dochutíme směsí bylinek, česnekem, zeleninovým fondem a okyselíme octem. Povaříme 3-4 minuty, přidáme čočku a společně prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s knedlíčky, které připravíme následovně. 
  2. Knedlíčky

    Nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, vložíme do mísy, přidáme předem vysušené kostičky tmavého pečiva, mouku, vejce rozmíchané v mléce, ochutíme rozemnutou majoránkou, solí a vytvarujeme menší koule (2-3 ks na porci), které uvaříme v páře nebo ve slané vodě (asi 10 minut).
  3. Tip

    Samotnou čočku můžeme také připravit uvařením ze suchého stavu a pokračovat dále podle receptu.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu