+

Postup

  1. Postup

    • Konvektomat předehřejeme na 220 °C. Kousky dýně promícháme se lžící olivového oleje a polovinou nasekaných šalvějových listků. Přendáme na plech vyložený pečícim papírem a pečeme cca 20–25 minut dozlatova.
    • Zeleninovou Essenci rozmícháme ve dvou litrech horké vody. Na rozpáleném olivovem oleji opečeme šalotku a česnek. Přidáme nepropláchnutou rýži a 2–3 minuty společně opékáme za neustaleho míchání. Jakmile ryže zesklovatí, přidáme víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého připraveného zeleninového fondu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další.
    • Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut. Polovinu pečené dýně rozmixujeme na pyré a spolu s máslem vmícháme do hotové rýže. Necháme pod pokličkou asi dvě minuty odstát, aby dostalo požadovanou krémovou konzistenci. Zbylé šalvějové lístky vysmažíme dokřupava. Nakonec do rizota přidame kousky dýně, ozdobíme šalvějí a posypeme parmazánem.
+

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet