+

Nádivka

Těsto

  • Škrob, pšeničny 350 g
  • Sůl
  • Voda 250 ml
  • Škrob, bramborový 100 g
  • Olej 40 ml

Consommé

Servírování

  • Celer řapíkatý 40 g
  • Chilli paprička 1 kus
  • Cibule sazečka 30 kus
  • Koriandr listy, čerstvý 30 kus
  • Mrkev, čerstvá
  1. Nádivka

    • Maso nakrájejte, promíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, odstavte na hodinu.

    • Odstraňte marinádu a umelte maso.

    • Krevety nakrájejte a krátce orestujte na prudkém ohni. Vyjměte z pánve.

    • Na stejné pánvi nechte zesklovatět šalotku s česnekem, přidejte nakrájené houby shitake, chilli a zázvor. Vše orestujte a odložte, aby směs vystydla. Potom promíchejte s masem a koriandrem.

    • Okořeňte dle chuti.

  2. Těsto

    • Pšeničný škrob promíchejte se solí, přilijte vodu a vypracujte těsto.

    • Přidejte škrob z tapioky nebo bramborovou moučku, olej a zpracujte na stejnorodou hmotu.Zaviňte do folie a odstavte do ledničky na hodinu.

    • Z připraveného těsta utvořte váleček o průměru 4 cm a nakrájejte ho na 20 stejných kousků.

    • Každý kousek rozválejte a naplňte nádivkou. Slepte okraje tak, aby se utvořil vějíř a vařte v páře.

  3. Consommé

    • Do vlažné vody přidejte kuřecí bujón a promíchejte. Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte s mletým kuřetem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.

    • Vše vložte do bujónu, přidejte zbývající zeleninu a postupně ohřívejte na mírném ohni. Ohřejte do teploty cca 95–97 °C a vařte cca hodinu. Přeceďte přes gázu a ochuťte dle chuti.

  4. Servírování

    • Na talíři rozložte připravené ochucující složky a teplé pirožky (2 ks na porci).

    • Zalijte horkým consommé.

+

Chtěli byste mít přístup k jedinečným videím a článkům?

  • Přihlášení trvá jen 30 vteřin.
  • Sledujte neomezeně videa a nechte se inspirovat.
  • Získejte přístup ke všem článkům, které vytvořili šéfkuchaři z celého světa.
Vytvořit účet