Drůbeží consommé s orientálními pirožky z vepřového masa, ostře kořeněné
Jednoduchý způsob přípravy průzračného consommé se silnou chutí. Servírování s orientálními pirožky skvěle mení stereotyp klasického jídla.

Suroviny
Nádivka
-
Vepřové maso, libové 250 g
-
Krevety loupané 100 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20 ml
-
Šalotka 50 g
-
Česnek stroužky 1 kus
-
Houby Shitake 40 g
-
Chilli, zázvor, koriandr, sůl, pepř
Těsto
-
Škrob, pšeničny 350 g
-
sůl
-
Voda 250 ml
-
Škrob, bramborový 100 g
-
Olej 40 ml
Consommé
-
Voda 2 l
-
Mrkev, čerstvá 250 g
-
Celer 80 g
-
Petržel 100 g
-
Pórek, bílá část 50 g
-
Kuřecí prsa 500 g
-
Vaječný bílek 3 kus
-
Led, rozdrcený 250 g
-
Jablečný ocet 10 ml
-
Anýz, kafír, zázvor, koriandr, citrónová tráva
Servírování
-
Celer řapíkatý 40 g
-
Chilli paprička 1 kus
-
Cibule sazečka 30 kus
-
Koriandr listy, čerstvý 30 kus
-
Mrkev, čerstvá
Příprava
-
Nádivka
-
Maso nakrájejte, promíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, odstavte na hodinu.
-
Odstraňte marinádu a umelte maso.
-
Krevety nakrájejte a krátce orestujte na prudkém ohni. Vyjměte z pánve.
-
Na stejné pánvi nechte zesklovatět šalotku s česnekem, přidejte nakrájené houby shitake, chilli a zázvor. Vše orestujte a odložte, aby směs vystydla. Potom promíchejte s masem a koriandrem.
-
Okořeňte dle chuti.
-
-
Těsto
-
Pšeničný škrob promíchejte se solí, přilijte vodu a vypracujte těsto.
-
Přidejte škrob z tapioky nebo bramborovou moučku, olej a zpracujte na stejnorodou hmotu.Zaviňte do folie a odstavte do ledničky na hodinu.
-
Z připraveného těsta utvořte váleček o průměru 4 cm a nakrájejte ho na 20 stejných kousků.
-
Každý kousek rozválejte a naplňte nádivkou. Slepte okraje tak, aby se utvořil vějíř a vařte v páře.
-
-
Consommé
-
Do vlažné vody přidejte kuřecí bujón a promíchejte. Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte s mletým kuřetem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.
-
Vše vložte do bujónu, přidejte zbývající zeleninu a postupně ohřívejte na mírném ohni. Ohřejte do teploty cca 95–97 °C a vařte cca hodinu. Přeceďte přes gázu a ochuťte dle chuti.
-
-
Servírování
-
Na talíři rozložte připravené ochucující složky a teplé pirožky (2 ks na porci).
-
Zalijte horkým consommé.
-