Drůbeží consommé s orientálními pirožky z vepřového masa, ostře kořeněné
Jednoduchý způsob přípravy průzračného consommé se silnou chutí. Servírování s orientálními pirožky skvěle mení stereotyp klasického jídla.

Suroviny
Drůbeží consommé s orientálními pirožky z vepřového masa, ostře kořeněné
−
+
€2171.2
Nádivka
Vepřové maso, libové
/g
250.0 g
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Knorr Pang Gang - Omáčka chilli a rajčata 1 l
/ml
40.0 ml
0%

Krevety loupané 16/20
/g
100.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
20.0 ml
0%
Šalotka
/g
50.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
1.0 kus
0%
Houby Shitake
/g
40.0 g
0%
Chilli, Zázvor, Koriandr, Sůl, Pepř
/
0.0
0%
Těsto
Škrob, pšeničny
/g
350.0 g
0%
Sůl
/
0.0
0%
Voda
/ml
250.0 ml
0%
Škrob, bramborový
/g
100.0 g
0%
Olej
/ml
40.0 ml
0%
Consommé
Voda
/l
2.0 l
0%
Mrkev, čerstvá
/g
250.0 g
0%
Celer celý ( 800 - 1000g )
/g
80.0 g
0%
Petržel
/g
100.0 g
0%
Pórek, bílá část
/g
50.0 g
0%
Kuřecí prsa
/g
500.0 g
0%
Vaječný bílek
/kus
3.0 kus
0%
Led, rozdrcený
/g
250.0 g
0%
Jablečný ocet
/ml
10.0 ml
0%
Anýz, Kafír, Zázvor, Koriandr, Citrónová Tráva
/
0.0
0%
Servírování
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
40.0 g
0%
Chilli paprička
/kus
1.0 kus
0%
Cibule sazečka
/kus
30.0 kus
0%
Koriandr listy, čerstvý
/kus
30.0 kus
0%
Mrkev, čerstvá
/g
0.0 g
0%
/
Nádivka
-
Vepřové maso, libové 250.0 g
-
Krevety loupané 16/20 100.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 20.0 ml
-
Šalotka 50.0 g
-
Česnek stroužky 1.0 kus
-
Houby Shitake 40.0 g
-
Chilli, Zázvor, Koriandr, Sůl, Pepř
Těsto
-
Škrob, pšeničny 350.0 g
-
Sůl
-
Voda 250.0 ml
-
Škrob, bramborový 100.0 g
-
Olej 40.0 ml
Consommé
-
Voda 2.0 l
-
Mrkev, čerstvá 250.0 g
-
Celer celý ( 800 - 1000g ) 80.0 g
-
Petržel 100.0 g
-
Pórek, bílá část 50.0 g
-
Kuřecí prsa 500.0 g
-
Vaječný bílek 3.0 kus
-
Led, rozdrcený 250.0 g
-
Jablečný ocet 10.0 ml
-
Anýz, Kafír, Zázvor, Koriandr, Citrónová Tráva
Servírování
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 40.0 g
-
Chilli paprička 1.0 kus
-
Cibule sazečka 30.0 kus
-
Koriandr listy, čerstvý 30.0 kus
-
Mrkev, čerstvá
Příprava
-
Nádivka
- Maso nakrájejte, promíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang, odstavte na hodinu.
- Odstraňte marinádu a umelte maso.
- Krevety nakrájejte a krátce orestujte na prudkém ohni. Vyjměte z pánve.
- Na stejné pánvi nechte zesklovatět šalotku s česnekem, přidejte nakrájené houby shitake, chilli a zázvor. Vše orestujte a odložte, aby směs vystydla. Potom promíchejte s masem a koriandrem.
- Okořeňte dle chuti.
-
Těsto
- Pšeničný škrob promíchejte se solí, přilijte vodu a vypracujte těsto.
- Přidejte škrob z tapioky nebo bramborovou moučku, olej a zpracujte na stejnorodou hmotu.Zaviňte do folie a odstavte do ledničky na hodinu.
- Z připraveného těsta utvořte váleček o průměru 4 cm a nakrájejte ho na 20 stejných kousků.
- Každý kousek rozválejte a naplňte nádivkou. Slepte okraje tak, aby se utvořil vějíř a vařte v páře.
-
Consommé
- Do vlažné vody přidejte kuřecí bujón a promíchejte. Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle a promíchejte s mletým kuřetem, bílky, drceným ledem a jablečným octem.
- Vše vložte do bujónu, přidejte zbývající zeleninu a postupně ohřívejte na mírném ohni. Ohřejte do teploty cca 95–97 °C a vařte cca hodinu. Přeceďte přes gázu a ochuťte dle chuti.
-
Servírování
- Na talíři rozložte připravené ochucující složky a teplé pirožky (2 ks na porci).
- Zalijte horkým consommé.