Grilovaná mrkev s arašídy, mrkvovým pyré a limetkovým medem
Jídlo můžeme ozdobit i kandovanou kůrou z citrusů.

Suroviny
Grilovaná mrkev s arašídy, mrkvovým pyré a limetkovým medem
−
+
€1728.25
Mrkev
Mrkve, středně velké
/ks
30.0 ks
0%
Zázvor, nakrájený
/g
40.0 g
0%
Citronová tráva
/g
40.0 g
0%
Med
/g
90.0 g
0%
Kardamon, mletý
/g
1.0 g
0%
Fenykl, semena
/g
1.0 g
0%
Koriandr, semena
/g
1.0 g
0%
Limetková kůra
/g
5.0 g
0%
Badyán ( 1g hvězdička )
/g
5.0 g
0%
Skořice celá
/g
8.0 g
0%
Sůl a pepř na dochucení
/g
0.0 g
0%
Pyré
Cibule žlutá
/g
100.0 g
0%
Mrkev
/g
600.0 g
0%
Med
/g
60.0 g
0%
Kari, mleté
/g
8.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/g
20.0 g
0%

Voda
/ml
500.0 ml
0%
Med
Med
/ml
150.0 ml
0%
Barevný pepř drcený
/dle chuti
0.0 dle chuti
0%
Kari, mleté
/g
4.0 g
0%
Limetová šťáva
/ml
50.0 ml
0%
Servírování
Arašídy, na sucho pražené
/g
150.0 g
0%
Petržel, plochá, na ozdobení
/k ozdobení
0.0 k ozdobení
0%
/
Mrkev
-
Mrkve, středně velké 30.0 ks
-
Zázvor, nakrájený 40.0 g
-
Citronová tráva 40.0 g
-
Med 90.0 g
-
Kardamon, mletý 1.0 g
-
Fenykl, semena 1.0 g
-
Koriandr, semena 1.0 g
-
Limetková kůra 5.0 g
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 5.0 g
-
Skořice celá 8.0 g
-
Sůl a pepř na dochucení
Pyré
-
Cibule žlutá 100.0 g
-
Mrkev 600.0 g
-
Med 60.0 g
-
Kari, mleté 8.0 g
-
Voda 500.0 ml
Med
-
Med 150.0 ml
-
Barevný pepř drcený
-
Kari, mleté 4.0 g
-
Limetová šťáva 50.0 ml
Servírování
-
Arašídy, na sucho pražené 150.0 g
-
Petržel, plochá, na ozdobení
Příprava
-
Mrkev
Nasucho opražené arašídy nasekáme a listy petrželky vysmažíme v oleji do křupava. Mrkev neloupeme ani neokrajujeme konce, pouze důkladně okartáčujeme. Vložíme do várky připravené ze zbylých ingrediencí a do měkka povaříme. Vyjmeme z várky. Zprudka ogrilujeme. -
Pyré
Zesklovatíme cibuli, přidáme pokrájenou mrkev a zbylé ingredience. Povaříme do měkka. Vše dobře rozmixujeme, případně propasírujeme přes jemné síto. -
Med
Med necháme na pánvi karamelizovat do hněda, stáhneme z ohně a necháme částečně zchladnout. Přidáme pepř a kari a dobře promícháme. -
Servírování
Do středu nebo na kraj talíře umístíme mrkvové pyré a navrch položíme grilovanou mrkev. Ochucený med promícháme s arašídy a přidáme na mrkev. Dozdobíme vysmaženými lístky petrželky.