Hanácká Polévka

Suroviny
Hanácká Polévka
−
+
€1098.4
Příprava
Máslo
/g
100.0 g
0%
Droždí
/g
100.0 g
0%
Cibule žlutá
/g
100.0 g
0%
Mouka hladká
/g
180.0 g
0%
Voda
/ml
2700.0 ml
0%
Knorr Zeleninový bujón 1 kg
/g
50.0 g
0%

Pórek
/g
240.0 g
0%
Pepř mletý černý
/g
1.0 g
0%
Pažitka
/g
10.0 g
0%
Žemle
/g
150.0 g
0%
Sádlo
/g
100.0 g
0%
/
Příprava
-
Máslo 100.0 g
-
Droždí 100.0 g
-
Cibule žlutá 100.0 g
-
Mouka hladká 180.0 g
-
Voda 2700.0 ml
-
Pórek 240.0 g
-
Pepř mletý černý 1.0 g
-
Pažitka 10.0 g
-
Žemle 150.0 g
-
Sádlo 100.0 g
Příprava
-
Příprava
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme droždí a mícháme na mírném teple, dokud se nerozpustí. Potom přidáme hladkou mouku a vše zalijeme vývarem připraveným z bujónové směsi a vody. Rozšleháme a vaříme.
Omytý očištěný pórek nakrájíme na kolečka a dáme vařit do polévky. Polévku dochutíme pepřem a doplníme o nakrájenou pažitku.
Při podávání vkládáme do polévky na kostičky nakrájenou a na sádle opečenou žemli. Při vkládání pórku do polévky můžeme polévku nebo část pórku rozmixovat pomocí tyčového mixéru.