Houbové pohankoto s řapíkatým celerem
Pohanka je velmi cenná potravina a docela snadno z ní lze připravit různé pokrmy jako například z rýže.

Suroviny
Houbové pohankoto s řapíkatým celerem
−
+
€25.26
Pohankoto
Pohanka
/g
800.0 g
0%
Cibule
/g
200.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
250.0 g
0%
Olivový olej
/ml
100.0 ml
0%
Česnek čerstvý
/g
20.0 g
0%
Žampiony
/g
350.0 g
0%
KNORR Professional Houbový bujón 1 kg
/g
20.0 g
0%
.png)
Kmín
/g
1.0 g
0%
Knorr Majoránka 0, 25 kg
/g
1.0 g
0%
Sýr, eidam
/g
100.0 g
0%
Salát
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
120.0 g
0%
Kyselé zelí
/g
600.0 g
0%
Třtinový cukr
/g
20.0 g
0%
Cibule červená
/g
50.0 g
0%
Řepa
/g
200.0 g
0%
/
Pohankoto
-
Pohanka 800.0 g
-
Cibule 200.0 g
-
Mrkev, čerstvá 250.0 g
-
Olivový olej 100.0 ml
-
Česnek čerstvý 20.0 g
-
Žampiony 350.0 g
-
Kmín 1.0 g
-
Knorr Majoránka 0, 25 kg 1.0 g
-
Sýr, eidam 100.0 g
Salát
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 120.0 g
-
Kyselé zelí 600.0 g
-
Třtinový cukr 20.0 g
-
Cibule červená 50.0 g
-
Řepa 200.0 g
Příprava
-
Pohankoto
- Ve vroucí vodě uvaříme loupanou pohanku doměkka, asi 10–12 minut. Mezitím na oleji orestujeme (ne do barvy) nakrájenou cibuli, celer a česnek, přidáme na plátky nakrájené žampiony a drobně pokrájenou mrkev. Ochutíme kmínem a dusíme asi 10 minut.
- Nakonec smícháme s uvařenou pohankou, dochutíme houbovým bujónem a podrcenou majoránkou, na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
-
Salát
- Čerstvé bílé kyselé zelí několikrát překrojíme a promícháme s nudličkami vařené červené řepy, nakrájenou cibulí, olejem a cukrem.
- Podáváme vychlezený a proležený.