Hovězí jazyk v medovo-hořčicové zálivce s citrusy a rukolou

Suroviny
Jazyk
-
Voda 4500 ml
-
Peklovací sůl 200 g
-
Hovězí jazyk, syrový 2200 g
-
Zelenina, kostičky 1200 g
-
Cibule 300 g
-
Česnek 1 stroužky
-
Olej 50 ml
-
Sůl, cukr dle chuti
-
Římský kmín dle chuti
-
Muškátový oříšek dle chuti
Salát
-
Pomeranč 2000 g
-
Koktejlová rajčata 300 g
-
Kapary plody 150 g
-
Rukola 500 g
-
Olivový olej 50 ml
Podávání
Příprava
-
Jazyk
- Připravte nasolovací nálev. Vstřikněte ho do jazyků, potom jazyky vložte do zbývající části peklovacího nálevu. Ponechte na 5 dní v lednici.
- Zeleninu, cibuli a česnek orestujte na oleji a zalijte vodou. Zesilte Essencí hovězího bujónu, kořením a uveďte do varu.
- Do vroucího vývaru vložte jazyky a vařte do měkka.
- Ochlaďte a oloupejte.
-
Salát
- Pomeranče nakrájejte na filety, rajčata a kapary překrojte na polovinu.
- Všechny složky promíchejte s rukolou a pokropte olejem.
-
Podávání
- Jazyky nakrájejte podélně na kráječi na tenké plátky o tloušťce 2 mm.
- Do G/N nádoby rozložte salát, na něm tenké plátky masa.
- Vše podávejte s medovo-hořčicovou zálivkou.