+

Jazyk

  • Voda 4500.0 ml
  • Peklovací sůl 200.0 g
  • Hovězí jazyk, syrový 2200.0 g
  • Zelenina, kostičky 1200.0 g
  • Cibule 300.0 g
  • Česnek 1.0 stroužky
  • Olej 50.0 ml
  • Knorr Professional Essence Hovězí bujón 1 l 80.0 ml
  • Sůl, cukr dle chuti
  • Římský kmín dle chuti
  • Muškátový oříšek dle chuti

Salát

  • Pomeranč 2000.0 g
  • Koktejlová rajčata 300.0 g
  • Kapary plody 150.0 g
  • Rukola 500.0 g
  • Olivový olej 50.0 ml

Podávání

  1. Jazyk

    • Připravte nasolovací nálev. Vstřikněte ho do jazyků, potom jazyky vložte do zbývající části peklovacího nálevu. Ponechte na 5 dní v lednici.
    • Zeleninu, cibuli a česnek orestujte na oleji a zalijte vodou. Zesilte Essencí hovězího bujónu, kořením a uveďte do varu.
    • Do vroucího vývaru vložte jazyky a vařte do měkka.
    • Ochlaďte a oloupejte.
  2. Salát

    • Pomeranče nakrájejte na filety, rajčata a kapary překrojte na polovinu.
    • Všechny složky promíchejte s rukolou a pokropte olejem.
  3. Podávání

    • Jazyky nakrájejte podélně na kráječi na tenké plátky o tloušťce 2 mm.
    • Do G/N nádoby rozložte salát, na něm tenké plátky masa.
    • Vše podávejte s medovo-hořčicovou zálivkou.