+

Hovězí maso

  • Hovezí, kýta 1200 g
  • Jablečný ocet 80 ml
  • Bílky ze slepičích vajec 100 ml
  • Bramborový škrob 80 g

Glazura na maso

Zelenina

  • Zelené fazolky 400 g
  • Bílá ředkev 300 g
  • Mrkev 500 g
  • Sůl, zázvor, limetková šťáva na ochucení

Smažená rýže s vejcem a mořskými řasami wakame

Servírování

  1. Hovězí maso

    • Hovězí kýtu pokrájíme na tenké plátky.
    • Maso promícháme s jablečným octem, bílkem a škrobem. Necháme marinovat asi 2-3 hodiny.
  2. Glazura na maso

    • Vodu s hovězím bujónem přivedeme k varu a zahustíme škrobem namočeným s vodou, aby vznikla lehká suspenze.
    • Kýtu ponoříme po porcích na několik sekund do zchladlého hovězího těstíčka tak, aby na masu ulpěla tenká vrstva.
    • Maso smažíme po částech na velmi horkém oleji s přídavkem sezamového oleje, odděleně opečeme zeleninu a houby, jemně dochutíme solí, zázvorem a limetkovou šťávou.
    • Nakonec vše spojíme. Ochutíme omáčkou Sunshine chilli.
  3. Zelenina

    • Zeleninu pokrájíme libovolným způsobem, oblanšírujeme a ochladíme.
  4. Smažená rýže s vejcem a mořskými řasami wakame

    • Rýži uvaříme v osolené vodě, Necháme okapat.
    • Na dobře rozehřátém oleji prudce osmažíme rozmíchané vejce, přidáme uvařenou rýži a smícháme s mořskými řasami.
  5. Servírování

    • Pokrm podáváme s rýží, vejcem a mořskými řasami wakame.
    • Celek posypeme nahrubo pokrájenou pažitkou.
+