Hovězí se sladkou čili omáčkou a zeleninou se smaženou rýží s vejcem
Je důležité maso smažit v malých množstvích. Celý proces pak trvá krátce a maso si zachová svoji měkkost.

Suroviny
Hovězí maso
-
Hovezí, kýta 1200 g
-
Jablečný ocet 80 ml
-
Bílky ze slepičích vajec 100 ml
-
Bramborový škrob 80 g
Glazura na maso
-
Voda 2000 ml
-
Bramborový škrob pro konzistenci
Zelenina
-
Zelené fazolky 400 g
-
Bílá ředkev 300 g
-
Mrkev 500 g
-
Sůl, zázvor, limetková šťáva na ochucení
Smažená rýže s vejcem a mořskými řasami wakame
-
Sůl na ochucení
-
Olej na smažení
-
Vejce 5 kus
-
Mořské řasy wakame 300 g
Servírování
-
Olej na smažení
-
Sezamový olej na smažení
-
Shimeji houby 100 g
-
Pažitka k dekoraci
Příprava
-
Hovězí maso
- Hovězí kýtu pokrájíme na tenké plátky.
- Maso promícháme s jablečným octem, bílkem a škrobem. Necháme marinovat asi 2-3 hodiny.
-
Glazura na maso
- Vodu s hovězím bujónem přivedeme k varu a zahustíme škrobem namočeným s vodou, aby vznikla lehká suspenze.
- Kýtu ponoříme po porcích na několik sekund do zchladlého hovězího těstíčka tak, aby na masu ulpěla tenká vrstva.
- Maso smažíme po částech na velmi horkém oleji s přídavkem sezamového oleje, odděleně opečeme zeleninu a houby, jemně dochutíme solí, zázvorem a limetkovou šťávou.
- Nakonec vše spojíme. Ochutíme omáčkou Sunshine chilli.
-
Zelenina
- Zeleninu pokrájíme libovolným způsobem, oblanšírujeme a ochladíme.
-
Smažená rýže s vejcem a mořskými řasami wakame
- Rýži uvaříme v osolené vodě, Necháme okapat.
- Na dobře rozehřátém oleji prudce osmažíme rozmíchané vejce, přidáme uvařenou rýži a smícháme s mořskými řasami.
-
Servírování
- Pokrm podáváme s rýží, vejcem a mořskými řasami wakame.
- Celek posypeme nahrubo pokrájenou pažitkou.