Italská zelená minestrone polévka
Zeleninovou polévku můžete dochutit přidáním trochu bazalky.

Suroviny
Italská zelená minestrone polévka
−
+
€1103.15
Polévka
Zelený hrášek
/g
250.0 g
0%
Edamame boby nebo fava fazole
/g
100.0 g
0%
Celer řapíkatý ( kus cca 400g )
/g
100.0 g
0%
Cuketa čerstvá
/g
200.0 g
0%
Listový špenát
/g
100.0 g
0%
Mangold
/g
200.0 g
0%
Brambory
/g
250.0 g
0%
Kapusta
/g
250.0 g
0%
Mrkev, čerstvá
/g
200.0 g
0%
Pórek
/g
170.0 g
0%
Fazolové lusky zelené
/g
200.0 g
0%
Petržel, nať
/g
20.0 g
0%
Cibule
/g
100.0 g
0%
Česnek čerstvý
/g
15.0 g
0%
Knorr Professional Essence Zeleninový bujón 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Olivový olej
/ml
20.0 ml
0%
Voda
/l
2.5 l
0%
/
Polévka
-
Zelený hrášek 250.0 g
-
Edamame boby nebo fava fazole 100.0 g
-
Celer řapíkatý ( kus cca 400g ) 100.0 g
-
Cuketa čerstvá 200.0 g
-
Listový špenát 100.0 g
-
Mangold 200.0 g
-
Brambory 250.0 g
-
Kapusta 250.0 g
-
Mrkev, čerstvá 200.0 g
-
Pórek 170.0 g
-
Fazolové lusky zelené 200.0 g
-
Petržel, nať 20.0 g
-
Cibule 100.0 g
-
Česnek čerstvý 15.0 g
-
Olivový olej 20.0 ml
-
Voda 2.5 l
Příprava
-
Polévka
- Nejdřive si připravíme zeleninu. Vyloupeme hrášek, a pokud jsou dost zralé, tak i fazole fava. Jsou-li mladé, pouze luskům odřízneme stopku a špičku a jemně je pokrájíme.
- U řapíků celeru nahoře pomoci nože uchopíme tuhá vlákna v žebrovaní a tahem je odloupneme, pak nakrájíme na platky.
- Cuketu krájíme i se slupkou – velmi malé plody na plátky, větší na kostky.Řapíky mangoldu pokrajíme na menší kousky, listy na většií Baby špenát můžeme do polévky vložit rovnou (větši listy prodávané na vahu zbavte tuhých stonků, omyjte a nakrájejte nahrubo).
- V hrnci na oleji osmahneme cibuli i česnek asi3 - 5minut doměkka. Vložte kostičky brambor, pokrájenou mrkev, celerové řapíky, kapustu a pórek a opekejte dalši 3 minuty, až zelenina začne krásně vonět. Přidáme mangold, špenát, pokrajenou cuketu, fazolky, fazole fava a petrželku.
- Vše zalijeme asi 2,5 l horké vody, přidáme zeleninovy fond a promícháme. Zatím nesolíme, protože připadný vývar je slaný.
- Počkame, až se chutě rozvinou. Polévku zvolna vaříme 10 min. Do polévky přidáme těstoviny. Vařime dalšich asi 10 min. (zelenina a těstoviny by měly změknout)
-
Podávání
- Pokapemen na talíři olivovým olejem a případně posypeme parrmezánem.