Jelení pečeně v tmavé omáčce s brusinkami a perníkovými kroketami

Suroviny
Jelení pečeně v tmavé omáčce s brusinkami a perníkovými kroketami
−
+
€10447.51
Marináda
Mrkev, kostičky
/g
120.0 g
0%
Celer, kostičky
/g
150.0 g
0%
Cibule, na kostičky
/g
200.0 g
0%
Vinný ocet
/ml
200.0 ml
0%
Suché červené víno
/ml
0.5 ml
0%
Sůl
/g
40.0 g
0%
Cukr
/g
10.0 g
0%
Jalovec, drcený
/kus
10.0 kus
0%
Bobkový list
/kus
5.0 kus
0%
Maso
Jelení kýta bez kosti
/g
3000.0 g
0%
Vepřové sádlo (na pečení)
/g
0.0 g
0%
Krokety
Perník na strouhání (pomletý)
/g
300.0 g
0%
Vejce
/kus
3.0 kus
0%
Sůl, muškátový oříšek
/g
0.0 g
0%
Mléko
/ml
1000.0 ml
0%
Strouhanka (na obalení)
/g
100.0 g
0%
Podávání
KNORR Professional Hovězí bujón 1 kg
/g
70.0 g
0%
.png)
Voda
/ml
700.0 ml
0%
Brusnice v konzervě
/g
80.0 g
0%
/
Marináda
-
Mrkev, kostičky 120.0 g
-
Celer, kostičky 150.0 g
-
Cibule, na kostičky 200.0 g
-
Vinný ocet 200.0 ml
-
Suché červené víno 0.5 ml
-
Sůl 40.0 g
-
Cukr 10.0 g
-
Jalovec, drcený 10.0 kus
-
Bobkový list 5.0 kus
Maso
-
Jelení kýta bez kosti 3000.0 g
-
Vepřové sádlo (na pečení)
Krokety
-
Perník na strouhání (pomletý) 300.0 g
-
Vejce 3.0 kus
-
Sůl, muškátový oříšek
-
Mléko 1000.0 ml
-
Strouhanka (na obalení) 100.0 g
Podávání
-
Voda 700.0 ml
-
Brusnice v konzervě 80.0 g
Příprava
-
Marináda
- Zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Cibuli nakrájejte na drobné proužky a vše promíchejte se zbytkem složek.
-
Maso
- Jelení kýtu naložte v připravené marinádě a odležte 2 dny v lednici.
- Vyjměte maso a osušte je papírovou utěrkou.
- Na pánvi opečte maso na vepřovém sádle a přecezenou zeleninu z marinády. Vše zalijte scezeným vínem z marinády a vodou.
- Přidejte masový fond - essenci a duste do mekka. Potom vyjměte maso, omáčku přeceďte a zredukujte, pro požadovanou konzistenci použijte jíšku.
- Přidejte brusnice a dochuťte dle potřeby.
-
Krokety
- Všechny složky (mimo strouhanku) spojte a důkladně promíchejte.
- Utvořte malé kuličky, obalte je ve strouhance a smažte v hlubokém tuku, až získají zlatavou barvu.
-
Podávání
- Pečeni podávejte nakrájenou ve společnosti omáčky, brusinek a kroket.