Kachna pečená tradičním orientálním způsobem, podávaná s dýní, červeným zelím a praženými ořechy
Použité orientální koření přenáší toto jídlo do světa orientu.

Suroviny
Kachna pečená tradičním orientálním způsobem, podávaná s dýní, červeným zelím a praženými ořechy
−
+
€1489.0
Kachna
Pekingská kachna
/kus
5.0 kus
0%
Voda
/l
10.0 l
0%
Sůl
/g
500.0 g
0%
Cukr
/g
100.0 g
0%
Badyán ( 1g hvězdička )
/g
30.0 g
0%
Skořicová kůra
/n/a
30.0 n/a
0%
Hřebíček
/g
10.0 g
0%
Zázvor
/g
50.0 g
0%
Česnek stroužky
/kus
3.0 kus
0%
Knorr Ketjap Manis - Sójová omáčka 1 l
/ml
80.0 ml
0%

Knorr Pang Gang - Omáčka chilli a rajčata 1 l
/ml
50.0 ml
0%

Cukrový sirup
/ml
100.0 ml
0%
Med
/g
50.0 g
0%
Pyré z červeného zelí
Zelí, červené, čerstvé
/g
600.0 g
0%
Šťáva z červeného zelí
/ml
200.0 ml
0%
Sůl, Cukr, Cerný Pepř
/
0.0
0%
Ocet z červeného vína
/ml
40.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Máslo
/g
80.0 g
0%
Pyré z muškátové dýně
Dýně
/g
400.0 g
0%
Olivový olej
/ml
40.0 ml
0%
Mléko
/ml
50.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l
/ml
50.0 ml
0%
Máslo
/g
50.0 g
0%
Sůl, Bílý Pepř, Muškátový Oříšek
/
0.0
0%
/
Kachna
-
Pekingská kachna 5.0 kus
-
Voda 10.0 l
-
Sůl 500.0 g
-
Cukr 100.0 g
-
Badyán ( 1g hvězdička ) 30.0 g
-
Skořicová kůra 30.0 n/a
-
Hřebíček 10.0 g
-
Zázvor 50.0 g
-
Česnek stroužky 3.0 kus
-
Cukrový sirup 100.0 ml
-
Med 50.0 g
Pyré z červeného zelí
-
Zelí, červené, čerstvé 600.0 g
-
Šťáva z červeného zelí 200.0 ml
-
Sůl, Cukr, Cerný Pepř
-
Ocet z červeného vína 40.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 150.0 ml
-
Máslo 80.0 g
Pyré z muškátové dýně
-
Dýně 400.0 g
-
Olivový olej 40.0 ml
-
Mléko 50.0 ml
-
Rama Cremefine Profi Ke šlehání 1 l 50.0 ml
-
Máslo 50.0 g
-
Sůl, Bílý Pepř, Muškátový Oříšek
Příprava
-
Kachna
- Připravte slaný nálev – smíchejte vodu s cukrem a solí.
- Kachny vložte do nálevu na 24 hodiny. Vyjměte, opláchněte a osušte.
- Badyán, skořicovou kůru, hřebíček, zázvor a česnek umixujte a smíchejte s omáčkami Ketjap Manis a Pang Gang. Marinádu vetřete dovnitř kachny a zašijte.
- Celé kachny ponořte na 10 sekund do vroucí vody s aromatickými bylinkami.
- Položte je na papír na pečení a pečte hodinu v teplotě 150 °C.
- Cukrový sirup, med a zázvor zahřejte s přidáním malého množství vody.
- Kachny vyjměte z trouby a důkladně obalte připravenou směsí.
- Vložte znovu do trouby na 180 °C a pečte, až získáte požadovanou barvu (cca 30 minut).
-
Pyré z červeného zelí
- Orestujte cibuli, přidejte zelí, šťávu ze zelí, sůl, cukr a pepř. Vařte do měkka.
- Přidejte ocet a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Chvíli povařte a umixujte na konzistenci pyré spolu s máslem.
-
Pyré z muškátové dýně
- Dýni nakrájejte na kousky, promíchejte s olejem, zaviňte do hliníkové folie a pečte v teplotě 200 °C do měkka.
- Zahřejte mléko a Ramu Cremefi ne Profi 31 %. Přidejte dýni a koření. Umixujte na pyré s přidáním másla.