+

Kachna

Zelenina a nudle

Podávání

  • Sezamová semena 15 g
  1. Kachna

    • Kachní maso nakrájejte na proužky.
    • Marinádu na drůbež smíchejte se zkřehčující solí, zalijte horkou vodou (100 ml). Vše promíchejte, aby se jednotlivé složky rozpustily a spojily.
    • Studenou zálivku promíchejte s pokrájeným kachním masem. Marinujte cca 1 hodinu.
    • Vše opečte na rozehřátém tuku, přidejte zázvor nakrájený na drobné nudličky.

  2. Zelenina a nudle

    • Nudleuvařte, ponechte vodu od vaření.
    • Mrkev nechte na tuku zesklovatět, přidejte cibuli a po chvíli pórek a libovolně nakrájené zelí.
    • Celek jemně orestujte tak, aby byla zelenina křupavá a ponechte stranou. K předpečené kachně přidejte omáčku Sambal Manis, mírně podlijte vodou zbylou po vaření těstovin a chvíli opékejte, dochuťte sójovou omáčkou a pepřem.
    • V poslední fázi přidejte zeleninu Pak choi a uvařené těstoviny.

  3. Podávání

    • Kachnu před podáním posypte opraženým sezamem.
+