Menu

Suroviny

+

Příprava masa a zeleniny

  • Filet z kapra 1.0 kg
  • Cibule žlutá 300.0 g
  • Bobkový list 3.0 ks
  • Petržel kořenová 15.0 g
  • Cukr 15.0 g
  • Ocet 30.0 ml
  • Mrkev 300.0 g
  • Celer celý ( 800 - 1000g ) 150.0 g
  • Tymián, čerstvý 5.0 g

Bramborový salát

  • Brambory 800.0 g
  • Nakládaná okurka, jemně nasekaná 300.0 g
  • Vejce 2.0 kus
  • Sůl a pepř 20.0 g

Kuličky

  • Vejce 3.0 kus
  • Strouhanka Panko 170.0 g
  • Olej 300.0 ml

Majonéza


...

Příprava

  1. Příprava masa a zeleniny

    Do vody vložíme cibuli, tymián, bobkový list, hladkolistou petržel, cukr a ocet a vše přivedeme k varu. V této várce uvaříme filety z kapra. Ještě teplé maso oberem od kostí a necháme vystydnout. Ve zbylém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel). Ještě teplé maso oberem od kostí a necháme vystydnout. Ve zbylém vývaru uvaříme kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel).
  2. Bramborový salát

    Brambory uvařené ve slupce (nejlépe den předem) oloupeme a rozmačkáme, smícháme s kapřím masem, s vařenou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninou a stejně nakrájenou kyselou okurkou. Přidáme vejce, sůl, pepř a promícháme.
  3. Kuličky

    Tvarujeme kuličky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a v panko strouhance. Smažíme v oleji do zlatova.
  4. Majonéza

    Majonézu vyšleháme s hořčicí a lákem z okurek do požadované konzistence.
  5. Servírování

    Na talíř rozprostřeme ochucenou majonézu a doprostřed položíme rybí kuličky.
Produkty
Recepty
Inspirace
Menu